Zeci de mii de conturi Twitter au fost compromise dupa ce o grupare de hackeri care sustine ca este afiliata Anonymous a accesat 55.000 de conturi ai serviciului de socializare anuntand ca va publica datele utilizatorilor pe internet, informeaza Mashable.
Un utilizator anonim al site-ului Pastebin.com a publicat 5 pagini care pareau sa contina datele a 55.000 de conturi de Twitter, printre acestea numarandu-se si conturile unor celebritati.

Cu toate acestea, reprezentantii retelei de socializare Twitter, care au demarat o investigatie in acest sens, afirma ca bresa de securitate nu este una majora si ca mai bine de 20.000 dintre conturile facute publice fie contin informatii duplicat, fie sunt conturi deja suspendate.

Totodata, Twitter sustine ca cifra inaintata de gruparea de hackeri este exagerata.

Cel mai probabil, conturile au fost sparte cu ajutorul unui virus care posteaza mesaje in locul utilizatorilor compromisi si ii trimite pe un site-clona, care inregistreaza parolele.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa se asigure ca se afla pe site-ul "twitter.com" si nu pe unele de genul "twtitter.com" sau altele asemanatoare inainte sa se logheze pe contul personal.

Pentru a remedia problema, Twitter a resetat parolele utilizatorilor afectati de bresa si ii invita pe utilizatorii ingrijorati sa acceseze sectiunea Help Center pentru a-si modifica parolele si a-si revizui setarile de confidentialitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri