Dupa luni de zile de cand isi disputa suprematia, Chrome, browserul web creat de Google ca o alternativa la Internet Explorer sau Firefox a devenit cel mai popular browser web din lume, noteaza BusinessInsider.com.
Cota de piata a Google Chorme a atins 32,8% in perioada 14-20 mai, in timp ce Internet Explorer, serviciul de web browsing integrat de Microsoft in sistemele de operare Windows a scazut la 31,9%, potrivit datelor StatCounter. Este prima saptamana, asadar, cand Google Chrome depaseste oficial rivalul celor de la Microsoft.

In Europa, Chrome are un avans de un procent in fata Internet Explorer, dar batalia pentru suprematie se da intre America de Sud si Asia. Google Chrome are o cota de piata de peste 50% in America de Sud, in timp ce in Japonia, China si Coreea de Sud, Internet Explorer este cel mai popular browser web.

Nu este prima data cand Google Chrome reuseste sa doboare popularitatea Internet Explorer: Pentru o singura zi, in luna martie, Chrome a depasit cota de piata a Internet Explorer.

Mozilla Firefox este al treilea cel mai popular browser din lume, cu o cota de piata de peste 25%.

Simplitatea designului si Chrominium, secretele Chrome

Google Chrome functioneaza pe o platforma denumita Chrominium, scopul sau fiind acela “de a construi un mod mai sigur, mai rapid si mai stabil pentru toti utilizatorii de internet”. Acesta contine o baza de date si functii optimizate la maximum pentru a spori eficienta in navigarea web.

Un alt avantaj pe care il are de partea sa Google Chrome este posibilitatea sincronizarii datelor - bookmarks, pagini, taburi accesate - cu contul disponibil pe Gmail - serviciul de email dezvoltat de Google.

Astfel, printr-o singura inregistrare a datelor utilizatorii pot avea acces de la orice dispozitiv conectat la internet de toate informatiile accesate anterior pe un alt terminal cu acces la internet.

Mai mult, simplitatea designului si lipsa unor “briz-briz-uri” au reprezentat pentru multi utilizatori o apropiere de acest browser.

Pe de alta parte, Chrome este si un browser care necesita performante mai mari ale calculatorului sau dispozitivului de pe care este rulat. O data cu instalarea unor asa-numite “add-ons”, lipsa unui plus de memorie RAM poate costa inregistrarea de erori sau asteptari prelungite. Tocmai de aceea, Google se straduieste sa aduca noi adaptari ale browserului web prin care incearca sa previna astfel de probleme.

1. Ce browser web folositi in prezent?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri