Google este suspectata de abuz de pozitie dominanta pe segmentul cautarilor prin faptul ca si-ar fi promovat businessul in detrimentul concurentilor, au declarat luni oficiali ai Comisiei Europene citati de NYTimes.com.
Autoritatea a avertizat gigantul sa vina cu propuneri de schimbari ale rezultatelor cautarilor in caz contrar trebuind sa faca fata unui scrutin amanuntit al CE.

Cautarile sunt un instrument esential cu ajutorul carora poti ajunge sa afli de noi restaurante sau hoteluri, zboruri ieftine si servicii locale. Avertizarea CE indica faptul ca, desi Google pretinde ca rezultatele sunt total neutre, acestea de fapt ar favoriza anumite proiecte/site-uri/companii partenere ale gigantului american.

“UE transmite Google ca gata, timpul a expirat. Modificati sistemul de afisare al rezultatelor sau va dam in judecata”, spune Keith Hylton, expert in probleme de antitrust la Boston University School of Law.

Un purtator de cuvant al companiei americane a negat acuzatiile si a spus ca “inovatia online nu a fost niciodata mai mare”.

Daca Google decide sa se opuna Comisiei Europene, acest lucru ar putea aduce asupra companiei un scrutin extrem de amanuntit atat din partea autoritatilor de pe Batranul Continent cat si din SUA.

Google este motorul de cautare dominant in State si detine o cota chiar mai ridicata in Europa, aici patru din cinci cautari realizandu-se pe motorul Google.

Joaquín Almunia, seful comisiei antitrust din Europa, spune ca Google faciliteaza in mod clar rezultate ce duc catre Google Maps sau imagini, fiind rezultate preferentiale in fata celor ale concurentilor, uneori mai bine puse la punct.

Consideri ca Google ar putea fi vinovata? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri