Furnizorul german de solutii IT - SAP - va cumpara reteaua de cloud e-commerce pentru business Ariba pentru 4,3 miliarde dolari intr-o tranzactie care reflecta concurenta dura dintre SAP si Oracle, relateaza WSJ.com.
Ariba are in prezent circa 2.600 de angajati si a obtinut venituri de peste 400 milioane dolari in 2011.
SAP a oferit 45 dolari/actiune pentru Ariba, cu 20% peste pretul de inchidere de luni, iar board-ul companiei americane a aprobat tranzactia care ar trebui perfectata pana la finalul lunii august daca totul merge conform planului.

Achizitia vine si ca urmare a tendintei de pe piata de profil de a accesa si oferi continut cloud, SAP urmarind in special acest aspect.

Acum, compania preluata de SAP are 2.600 de angajati, veniturile ridicandu-se la 444 milioane dolari in 2011, iar printre clientii deserviti se numara corporatii precum Walt Disney, Deutsche Bank si ExxonMobil.

Ariba, companie infiintata in 1996, are sediul in orasul Sunnyvale din Silicon Valley unde au fost fondate companii precum Yahoo sau AMD. Compania a intrat pe bursa in 1999 iar la un moment de "boom" capitalizarea sa a atins un nivel maxim de de 40 miliarde dolari.

Foto: captura venturebeat.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri