Larry Page, CEO Google, a atacat Facebook spunand ca reteaua sociala isi tine utilizatorii captivi si izolati, nepermitand ca datele oferite benevol de acestia sa fie indexate in motorul de cautare. Batalia dintre cele doua companii dureaza deja de cativa ani si a crescut in intensitate odata cu lansarea retelei concurente, Google+, scrie CNet.com.
“Cred ca este nefericit ca Facebook este un mediu destul de inchis in ceea ce priveste datele si cred ca utilizatorii au de pierdut pentru ca informatiile lor nu se regasesc in motorul de cautare Google”, spune Page, intr-un interviu recent. El considera ca Facebook ii tine captivi pe utilizatori fara vreun motiv rezonabil.

Larry Page spune ca Facebook refuza colaborarea cu Google din cauze ce tin de privacy insa, pe de alta parte, Facebook permite Yahoo sa includa rezultate in motorul de cautare al companiei americane. “Pur si simplu nu le place sa stea cu noi”, spune el.

Consideri ca integrarea mai multor informatii din Facebook in motorul de cautare Google ar ajuta, mai ales la nivel de business, firmele prezente pe reteaua sociala? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri