Suntem pe cale sa generam 1,3 zettabytes de date in 2016, adica peste 38 de milioane de DVD-uri/ora, de aproape patru ori mai multe informatii decat umanitatea creaza in prezent, conform celor mai recente date ale Cisco, citate de presa internationala.
Pentru a pune aceste date in perspectiva, reprezentantii Cisco subliniaza ca aceste date generate inseamna 1 urmat de 21 de zerouri megabiti.

Producatorul de echipamente telecom a oferit viziunea proprie asupra viitorului Internetului la nivel mondial, atat la terminale fixe cat si mobile.

Anul trecut internautii au generat 30,7 exabytes de informatii/luna de la un total de 10,3 miliarde conexiuni. Este o suma impresionanta, dar mica daca ar fi sa o compari cu ce estimeaza Cisco ca se va intampla in viitor – 110 exabytes generati lunar de la 18,9 miliarde conexiuni. O crestere impresionanta, dar ce ne spun de fapt aceste informatii?

Mai multi oameni folosesc mai mult Internetul pe mai multe dispozitive


In mare, studiul subliniaza ca evolutia vine in special din partea userilor deja existenti dar care petrec din ce in ce mai mult timp conectati la Web, pe din ce in ce mai multe device-uri. De asemenea, din ce in ce mai multi oameni vor beneficia, mai usor, de Internet, in toate colturile lumii.

Cisco estimeaza ca, in medie, un utilizator genereaza annual 11,5 gigabiti de date/luna. In 2016, consumul va creste la 32,3 Gb/luna. Si vom fi conectati nu doar la computere/mobile ci si in masini.

Vitezele Internetului vor creste constant, crescand de la 9 Mbps, media globala, la 34 Mbps. Din pacate, vitezele de 100 Mbps vor ramane o raritate si peste patru ani. Cisco estimeaza ca doar 3% din utilizatorii de Internet vor avea conexiuni de 100 Mbps.

Traficul pe mobil va creste de 18 ori in urmatorii cinci ani, desi cresterea provine de la o baza destul de mica. Cisco estimeaza ca pana in 2016, traficul generat prin WiFi va reprezenta jumatate din traficul Web total.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri