Valoarea investitiilor in publicitatea online a fost cu 30% mai mare in 2011 fata de anul anterior, urcand pana la 34 mil. euro, conform studiului Media Fact Book. Display advertising scade ca pondere in totalul investitiilor media, de la 62% in 2011, pana la 55% in acest an, in timp ce Performance media (Google, Facebook, Yahoo) va urca de la 38% la 45%.
IAB Romania anunta o piata de publicitate online de 21,7 milioane euro pe anul 2011, in aceasta suma nefiind incluse insa investitiile Google, Facebook si Yahoo. Cele trei, impreuna, reprezinta circa 38% din intreaga piata de publicitate online autohtona, conform Alexandrei Olteanu, managing director Initiative.

Practic, conform informatiilor Media Fact Book, Google+Facebook+Yahoo ar fi atras in Romania bugete de aproximativ 13 milioane euro. Din acestea, 10 mil. euro ar reprezenta Google.

“Asa cum previzionam, digitalul a fost vedeta lui 2011>, reusind sa-si castige locul secund intre canalele media. Si nu se opreste aici. 2011 a insemnat explozia Social Media ca numar de utilizatori – Facebook atingand 4,16 mil. utilizatori in Romania. In consecinta brandurile si-au sporit vizibilitatea in retelele sociale, urmarind sa obtina interactivitate si sa construiasca o relatie pe termen lung cu consumatorii lor. Mediul online este singurul care va inregistra crestere si in 2012, de circa 20%”, a declarat Alexandra Olteanu, Managing Director, Initiative.

Intreaga piata de media s-a situat anul trecut la 309 mil. euro, in scadere cu 2% fata de 2010.

Cei mai mari investitori in publicitate au fost anul trecut companiile de servicii de telecomunicatii, cu un estimat de 42 milioane de euro net si cele din categoria cosmeticelor si ingrijirii personale cu un estimat de 40 milioane de euro net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri