Chrome, in prezent cel mai popular browser de internet din lume, este de acum disponibil pe terminalele mobile ale americanilor de la Apple, care a permis utilizarea acestuia atat pe iPhone cat si pe iPad dupa indelungi probleme cu gigantii de la Google, noteaza IBTimes.com.
Posibilitatea de a integra browserul Chrome pe telefonul iPhone sau tableta iPad a fost prezentata in cadrul conferintei anuale Google Developer I/O din San Francisco.

Miscarea Google arata un interes tot mai mare al companiei americane pentru a-si asigura un loc fruntas in randul aplicatiilor web online, in special in randul serviciilor mobile. Compania americana sustine ca Google Chrome pentru dispozitivele Apple este foarte rapid, ofera posibilitatea de a sincroniza datele si informatiile stocate de pe contul disponibil de Google, si, in plus, ofera si o siguranta sporita in navigarea pe internet.

La nici patru ani de la lansare, Google Chrome a depasit popularitatea serviciului de web-browsing al celor de la Microsoft , dupa ce Internet Explorer avea o cota de piata de peste 60% in cursul anului trecut, iar in luna mai a acestui an detinea inca titlul de cel mai popular browser de internet din lume.

“Indiferent ce dispozitiv utilizati, ne straduim sa ne dezvoltam platformele software”, a declarat Sundar Pichai, vicepresedintele Google.
Serviciul Chrome are in prezent peste 310 milioane de utilizatori activi, a mai precizat Pichai.

Pro si contra Google Chrome

Utilizatorul Supersheila11 sustine pe site-ul aplicatiilor Apple ca Google Chrome este cu adevarat spectaculos. “L-am incercat pentru cateva minute, insa nu pot sa spun prea multe despre performantele sale acum. Designul este un mare plus, iar facilitatile pe care le ofera sunt foarte variate. Ma bucur ca am la indemana toate bookmark-urile salvate sau taburile accesate de pe laptopul personal. Ma bucur ca folosesc aceasta aplicatie”, sustine utilizatorul browserului Google Chrome pentru terminalele mobile Apple.

De cealalta parte, utilizatorul Reviewergoy ofera o singura stea aplicatiei si stutine ca este neasteptat de nemultumit de aplicatie: „Ruleaza de 3 ori mai incet decat solutia de web browing Safari - propusa de Apple. Voi ramane cu Safari pe iPad-ul meu”, a precizat acesta.

Impreuna cu Google Drive (serviciul de cloud propus de Google - n.red), Chrome este de acum disponibil si pe platforma iTunes.

Versiunea disponibila ocupa 12,8 mb si este disponibila in iTunes aici.

Foto: captura apple.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri