Yahoo a fost victima unui atac informatic de anvergura care a implicat extragerea si publicarea pe Web a peste 450.000 de adrese si informatii confidentiale, conform Forbes.com care citeaza un site de hacking, D33D Company.
Datele extrase fraudulos implica 453.000 de date de login, scrise in text clar, acestea avand ca punct de origine reteaua Yahoo. Hackerii au transmis ca pentru a extrage informatiile au folosit “injectii SQL” pentru a intra in subdomeniile companiei americane.

“Speram ca cei care au in grija securitatea acestor subdomenii sa ia aceasta actiune ca pe un ceas care sa-i trezeasca la realitate si nu ca pe o amenintare”, au scris hackerii la subsolul datelor. Ei au completat spunand ca nu au publicat parametrii vulnerabili pentru a nu tenta pe unii hackeri mai putin binevoitori.

Ei au publicat de asemenea si un citat al filozofului canadian Jean Vanier – “Incepem sa evoluam cand incepem sa ne acceptam vulnerabilitatile”.

Subdomeniul “spart” se pare ca apartine serviciului Yahoo Voices.

Avand in vedere ca datele sunt extrase prin actiuni ce s-ar putea dovedi ilicite si sunt expuse in text clar, wall-street.ro alege sa nu publice link-ul catre acestea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri