Editura Publica intra pe segmentul cartilor electronice si a lansat pe piata volumul “Confesiunile unui vorbitor public” de Scott Berkun. “Fiind vorba de primul nostru proiect de acest gen, costurile de convertire se regasesc in comisionul pe care il avem de plata proprietarului pentru drepturile de autor aferente exemplarelor vandute”, spune Bogdan Ungureanu, general manager al editurii.
“Practic nu vorbim despre o suma fixa, ci despre un procent pe care il vom plati proprietarului anual, in functie de numarul de carti vandute in acest interval. As dori sa contrazic parerea conform careia costurile unui ebook ar fi considerabil mai mici in comparatie cu cele ale unei carti tiparite, in principal datorita costurilor de tipar pe care le poarta o carte clasica. Pentru cei care nu cunosc inca acest detaliu, o carte electronica este considerata din punct de vedere fiscal un fisier downloadabil, motiv pentru care este taxat cu TVA de 24%, si nu cu 9% ca in cazul unei carti tiparite”, ofera amanunte, pentru wall-street.ro, Bogdan Ungureanu.

Confesiunile unui vorbitor public de Scott Berkun este o carte amuzanta dar si practica in care autorul pune tehnicile folosite de marii oratori la dispozitia celor interesati de aceasta arta. Proprietarul drepturilor de autor este editura O'Reilly din Marea Britanie, recunoscuta la nivel global ca fiind unul din lideri in materie de carti electronice. Pretul cartii este de 39 de lei.

“Pentru acest motiv, convertirea a fost realizata de echipa tehnica de la O'Reilly, cu care a fost in acelasi timp o placere dar si o onoare sa colaboram. Procesul a durat aproximativ doua saptamani, iar rezultatul confirma renumele partenerilor nostri”, mai spune seful editurii care in luna iunie declara ca “formatul electronic cu cel fizic vor coabita multa vreme”.

“Sa nu uitam ca din punct de vedere statistic, piata de carti electronice variaza la nivel global intre 1% in Germania si aproximativ 20% in Statele Unite. In Romania nu avem habar nici macar despre dimensiunea pietei de carte tiparita, cu atat mai putin despre piata cartilor electronice. Consideram acest prim ebook un test, in functie de care ne ajustam pasii urmatori”, incheie el.

Desi nu exista cifre oficiale despre piata de carte din Romania, seful Publica o estimeaza in jurul cifrei de 60 de milioane de euro, punandu-se astfel de acord cu alti jucatori majori din piata intervievati de wall-street.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri