Google extinde acoperirea Street View cu inca 39 de orase mari, printre care Craiova, Focsani, Baia Mare, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Galati, Deva, Hunedoara, Sfantu Gheorghe, Zalau, adaugand peste 40.000 km la acoperirea initiala.
Google Trike – o bicicleta special conceputa si prevazuta cu un aparat de fotografiat – si masinile Google Street View vor strabate Romania in lung si-n lat, adunand imagini ale celor mai frumoase obiective turistice, cum ar fi Parcul National Retezat, centrul istoric al Sighisoarei, bisericile de lemn din Maramures, manastirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peles, Cheile Bicazului si multe altele.

Acoperirea Street View va fi extinsa cu inca 39 de orase mari, printre care Craiova, Focsani, Baia Mare, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Galati, Deva, Hunedoara, Sfantu Gheorghe, Zalau, adaugand peste 40.000 km la acoperirea initiala. Romanii pot urmari zonele in care se deplaseaza automobilele Street View pe pagina Google.

Punctul de plecare al masinii si trike-ului Google Street View a fost marcat la Ateneul Roman, unul dintre cele mai frumoase repere culturale nationale inclus printre obiectivele care urmeaza sa fie adaugate in Street View.

Google Trike a fotografiat pana in prezent locuri din intreaga lume care pot fi vizualizate astazi in Street View, cum ar fi Stonehenge din Marea Britanie, Pompei din Italia, Legoland din California si Versailles in Franta.

Imaginile adunate de Google Trike vor fi prelucrate si imbinate, proces care poate dura cateva luni de zile. Ulterior, imaginile vor fi disponibile in Street View, pe Google Maps.

„Street View se bucura de un mare succes in randul turistilor si exploratorilor virtuali impatimiti. Cu Google Trike putem acum sa strabatem locuri mai putin accesibile pentru a fotografia frumusetile Romaniei, astfel incat oricine, de oriunde, sa le poata explora”, declara Dan Bulucea, director general al Google Romania.

Street View este disponibila in 40 de tari. Aceasta permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intr-o zona cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de strada. Aplicatia este disponibila si in Google Earth si pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

In zonele in care Street View este deja disponibil in Romania, puteti accesa imagini la nivel stradal focalizand pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasand pictograma portocalie „Pegman” din stanga hartii pe o strada marcata cu albastru. Puteti vedea cum arata un restaurant inainte de a ajunge acolo, puteti face planuri de calatorie, puteti stabili puncte de intalnire sau primi o mana de ajutor pentru tema la geografie. Cei aflati in cautarea unei locuinte pot economisi timp explorand in prealabil cartierele in care se afla proprietatile vizate, dar si pentru a afla cum sa ajunga acolo.

Companiile si institutiile pot beneficia de asemenea de tehnologia Street View prin includerea gratuita a Google Maps pe pagina lor de internet, avand astfel posibilitatea de a promova, de exemplu, un lant hotelier, o pensiune, o biblioteca sau un restaurant local.

Street View pentru Google Maps a fost lansat in decembrie 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea biroului Google din Romania, in noiembrie 2010. Initial, Street View a acoperit opt orase mari din Romania, principalele statiuni de schi din Valea Prahovei si litoralul Marii Negre, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza si naviga prin imagini panoramice de 360 de grade ale unor orase mari din Romania, printre care Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta. In total, 6.000 de kilometri din Romania au fost acoperiti initial de Street View.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri