Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, investeste intr-un nou startup american, HuddleHero.com, cu sediul in San Francisco, California. Compania romaneasca va detine o cota minoritara din startup-ul care doreste sa devina platforma de referinta dedicata amatorilor de sporturi de echipa.
Pentru HuddleHero.com, din care Zitec detine o cota minoritara, compania romaneasca va dezvolta o platforma software online dezvoltata folosind Ruby On Rails. Platforma doreste sa devina interfata de referinta a amatorilor de sporturi de echipa din Statele Unite. In dezvoltarea proiectului HuddleHero.com, Zitec va sustine integral dezvoltarea platformei software.

“In momentul de fata, numai in SUA exista peste 500.000 de echipe inregistrate in diverse ligi, care practica sporturi diferite, de la lacrosse pana la fotbal american sau varianta mai cunoscuta de noi, soccer. Fiecare echipa are un manager, care se ocupa de organizarea competitiilor, inclusiv prin platirea cheltuielile aferente acestora. De aceea, prin instrumentul pe care il vom crea, ne propunem sa-i ajutam atat pe manageri, care isi vor putea gestiona banii investiti in organizarea echipelor mult mai usor, cat si pe jucatori, care isi vor putea achita costurile online si vor fi la curent cu noutatile din clasamente, programul meciurilor si rezultatele acestora”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

De asemenea, prin intermediul HuddleHero.com, care va fi lansat in toamna anului curent, managerii echipelor vor putea interactiona mai usor cu jucatorii si echipele pe care le conduc, iar companiile care se adreseaza consumatorilor care fac sport vor beneficia, prin aceasta platforma, de un canal eficient de comunicare cu acestia.

Prin proiectul HuddleHero intram nu doar pe o piata inedita, cu un potential fantastic in Statele Unite, ci si diversificam paleta tehnologica utilizata de Zitec prin utilizarea Ruby On Rails. In plus, faptul ca sustinem din nou o firma din zona Silicon Valley reprezinta o noua provocare pentru noi”, a mai spus Lapusan.

Startup-ul american este fondat de Milo Krastev (co-fondator al Skatedirect.com, o platforma de e-commerce achizitionata de Kelex Ltd. Din Hong Kong, dar si fost jucator de fotbal european in Divizia 1 la Georgetown University) si Max Carlson (co-fondator si fost Lead Runtime Architect la Laszlo Systems, profesor la San Francisco State University).

HuddleHero.com nu este singurul start-up american in care compania romaneasca detine o participatie. Pana in prezent, Zitec s-a implicat i in Zipongo.com, care apartine companiei americane FitNet Labs LLC, si in compania americana Media Ventures LLC, ce detine VideoPublishing.com si Online.tv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri