Google, proprietarul celui mai mare motor de cautare din lume, a generat in al doilea trimestru venituri in crestere cu 35%, sprijinit de achizitia Motorola Mobility Holdings si a faptului ca utilizatorii au dat mai mult click pe reclame, scrie SFGate.com.
Incluzand Motorola Mobility, vanzarile companiei au crescut in trimestrul doi la 12,2 mld. $, comparat cu 9,03 mld. $ in aceeasi perioada a anului precedent. Profitul inainte de unele costuri s-a ridicat la 2,79 mld. $, in crestere de la 2,51 mld. $.

Compania controleaza peste 2/3 din piata cautarilor din SUA, conform ComScore. Volumul de click-uri pe reclame a crescut cu 42% in perioada mentionanta. Serviciile de search au acoperit 67% din piata din SUA, mai mult decat dublu fata de Microsoft si Yahoo combinat.

Software-ul Android conduce piata smartphone-urilor, detinand 56% din vanzarile globale de smartphone-uri in ultimele trei luni, comparat cu 23% cat detine iPhone, conform Gartner.

Valoarea actiunilor Google a crescut cu 3%, pana la 611 $.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri