Asa cum ne-am obisnuit de-a lungul secolelor de existenta intre aceste granite, romanul pare sa fie optimist si sa faca haz de necaz chiar si in cele mai grele momente. Nu fac exceptie nici declinul accentuat al leului in fata euro si nici asteptatul (de unii) referendum de duminica. wall-street.ro a extras cateva dintre comentariile lasate pe Twitter si Facebook de romani.
Romanului, de la Morometii incoace (si inainte), ii place politica. Doar ca Poiana lui Iocan imaginata de Marin Preda a evoluat si s-a transformat dintr-o simpla curte de casa in Twitter si Facebook. Umorul, mai mult sau mai putin voluntar, nu ne-a parasit ci, din contra, este demn de un alt mare scriitor al nostru – I.L. Caragiale.

Auras Geambasu scrie pe Twitter ca Google ar trebui sa pregateasca un doodle cu 1 euro = 5 lei in timp ce Cosmin Chera comenteaza ca, pana la urma, 5 lei/euro ar fi mai usor de calculat... Aron Ovidiu spune ca “euro mi-a facut trezirea mai blanda. Hai cu 4,7!” iar Dan comenteaza spunand ca “deja cred ca Isarescu e pe mana lui Basescu”, avand in vedere cursul de astazi dimineata de 4,63 lei/euro. Cristi Dorombach completeaza, ironic, “multumim Victor Ponta!”.



Daniel Rus isi aduce aminte ca pe 9 iulie a cumparat euro cu 4,55 lei, “ce vremuri bune!” in timp ce Adalbert Iulrea inventeaza o sintagma pentru aceasta perioada – “Euro a atins pragul psihiatric”. Oradeanul completeaza si cele si el cinci lei. “Sau macar un euro”…

Si pentru ca romanul nu se pricepe doar la pamflet si finante ci si la politica, retelele sociale abunda de comentarii privind inclestarea Basescu/PDL/PSD.

Alex Mihaileanu il citeaza pe Iulian Enache si sfatuieste pe Twitter “Nu vota cu inima, voteaza cu mintea. Altfel n-o sa mananci cu stomacul”.

Santiago de la Rey considera ca “traim vremuri epice. Nivelul de dezinformare aproape ca-l atinge pe cel din iunie 1990” in timp ce Marian Hurducas este cea mai dur si spune ca “Aceasta asa zisa lovitura de stat in esenta e o ciupitura de fund. Fundul neprihanitei democratii, logic” si completeaza spunand ca “e misto sa fii moralist politic stand pe margine. Problema e ca daca intri-n politica te transformi in ceea ce ai criticat”.

Pe Facebook, pe pagina wall-street.ro, cititorii comenteaza si pun caderea leului pe seama turbulentelor politice din tara. “Leul este in cadere libera, atata timp cat criza politica se agraveaza”, scrie Violeta Jitca.

In ceea ce priveste boicotarea votului de catre PDL, Maria Urszenyi citeaza din DEX: “Lasi si nesatuli! Uitati-va pe DEX ce inseamna referendum, sau, mai usor dau "copy-paste" si:"REFERÉNDUM, referendumuri, s. n. Consultare directa a cetatenilor, chemati sa se pronunte, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebita importanta pentru stat sau asupra unor probleme de interes general. – Din lat. [ad] referendum, fr. référendum. ". Deci desteptati-va: pe 29.07.2012 nu votam partide sau aliante votam dreptul nostru constitutional, dreptul nostru la opinie!”, spune ea. Halaciuga Silvica scrie pe Facebook ca “Trebuie sa iesim la vot, hotararea PDL arata ca nu sunt corecti, dar oare au fost vreodata?”.

Printre atatea comentarii economico-politice, un utilizator incearca sa strecoare si o veste buna, care nu are legatura cu tumultul actual - cu prea putin succes insa - "Daca-i pasa cuiva, Romania a luat doua medalii de aur la Olimpiada Central-Europeana de Informatica. Si doua de argint...".

Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi si sa postezi mesaje interesante sau amuzante pe care le-ati gasit pe retelele sociale, privind deprecierea leului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri