Oficialii celei mai mari retele au declarat, odata cu rezultatele financiare, ca profilele false se numara in zeci de milioane – intre acestea sunt incluse si profile de animale sau de persoane “suspecte”, scrie Guardian.co.uk.
Facebook are mai mult de 83 milioane de profile false, inclusiv milioane create pentru animale. Practic, aceasta pondere reprezinta 8,7% din numarul total de utilizatori.

Profilele false au fost clasificate in trei – cea mai mare, cu 46 milioane, sunt profile duble. Aproape 23 milioane sunt profile personale create “in numele” animalelor sau alte entitati non-umane. In final, profilele “suspecte” sunt in numar de 14 milioane – acele profile banuite ca ar incalca termenii si conditiile companiei, conturi care trimit spam.

In martie compania a oferit o preanaliza a acestor cifre, datele de atunci fiind insa mult mai mici – doar 50 de milioane de conturi false au fost depistate atunci.

Admiterea faptului ca aproape o zecime din profilele de pe Facebook sunt false vine intr-o perioada dificila pentru companie. Firma a inregistrat o scadere a actiunilor de aproape 50% fata de momentul listarii. http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/135317/facebook-continua-declinul.html
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri