Chrome, browserul dezvoltat de Google pe platforma Chrominium - ca o alternativa la Internet Explorer sau Firefox nu doar ca a devenit cel mai popular browser web din lume in urma cu cateva luni ci si-a continuat expansiunea, inregistrand circa o treime din utilizatorii acestor programe software pe internet, relateaza TheNextWeb, citand datele Statcount.com.
Daca in urma cu cateva luni, Internet Exporer era liderul browserelor web, situatia s-a schimbat inca din luna mai a acestui an cand cota de piata a Google Chorme a atins 32,8%.

Chrome a devenit cel mai popular browser la nivel global in lunile mai si iunie, iar tendinta de crestere continua, browserul atingand a atins o cota de piata de 33,8% in iulie 2012, fata de numai 22,1% in aceeasi perioada a anului trecut.

Nu este insa prima data cand Google Chrome reuseste sa doboare popularitatea Internet Explorer: pentru o singura zi, in luna martie, Chrome a depasit cota de piata a Internet Explorer.
Internet Explorer detine in prezent o cota de piata de 32%, urmat de Mozilla Firefox cu 23,7% si Safari cu 7,1%.


Simplitatea designului si Chrominium, secretele Google Chrome

Google Chrome functioneaza pe o platforma denumita Chrominium, scopul sau fiind acela “de a construi un mod mai sigur, mai rapid si mai stabil pentru toti utilizatorii de internet”. Acesta contine o baza de date si functii optimizate la maximum pentru a spori eficienta in navigarea web.

Un alt avantaj pe care il are de partea sa Google Chrome este posibilitatea sincronizarii datelor - bookmarks, pagini, taburi accesate - cu contul disponibil pe Gmail - serviciul de email dezvoltat de Google.
Astfel, printr-o singura inregistrare a datelor utilizatorii pot avea acces de la orice dispozitiv conectat la internet de toate informatiile accesate anterior pe un alt terminal cu acces la internet.

Mai mult, simplitatea designului si lipsa unor “briz-briz-uri” au reprezentat pentru multi utilizatori o apropiere de acest browser.

Pe de alta parte, Chrome este si un browser care necesita performante mai mari ale calculatorului sau dispozitivului de pe care este rulat. O data cu instalarea unor asa-numite “add-ons”, lipsa unui plus de memorie RAM poate costa inregistrarea de erori sau asteptari prelungite. Tocmai de aceea, Google se straduieste sa aduca noi adaptari ale browserului web prin care incearca sa previna astfel de probleme.

Pentru mai multe detalii citeste Google Chrome devine cel mai popular browser din lume. Ce facilitati i-au adus succesul
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri