Un grup necunoscut de “teroristi informatici” sustine ca a patruns in sistemele de calcul ale Saudi Aramco, cea mai mare companie petroliera din lume in cursul saptamanii trecute si vrea sa repete acest gest si la finalul acestei saptamani, noteaza blogul de tehnologie al NY Times.
Hackerii, care se supranumesc “Cutting Sword of Justice”, au introdus un virus malefic in calculatoarele Saudi Aramco, compania petroliera detinuta de catre Guvernul Saudit in semn de protest fata de declaratiile oficialilor guvernamentali privind suportul acordat miscarilor de protest din Orientul Mijlociu.

Circa 75% din reteaua de calculatoare a companiei a fost distrusa.

Teroristii informatici nu vor sa se opreasca aici. Intr-un mesaj postat pe internet ei anuntau ca in data de 25 august pregatesc o actiune similara.

"Avem de gand sa lansam un nou atac, iar voi nu sunteti capabili sa ne opriti, nici macar 1%.Vom face asta din doua motive: Suneti brutali si atat de egoisti, incat faceti rau angajatilor doar de dragul de a o face, in plus noi uram, dar uram foarte mult, aroganta", a fost mesajul hackerilor.

Atacul acestora este similar celui suferit de industria petroliera din Iran, care a fost atacata de catre virusul Flame despre care guvernul statului din Orientul Mijlociu crede ca a venit din partea Serviciilor Secrete Americane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri