Netopia mobilPay, jucator local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere cu circa 16% a numarului de plati prin SMS, comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Astfel, compania a procesat aproximativ 183.000 de tranzactii prin intermediul telefonului in primul semestru din acest an.
„Pana la finele acestui an mizam pe mentinerea trendului crescator si prognozam ca vom procesa cu 25% mai multe tranzactii prin SMS, comparativ cu 2011, cand am intermediat aproximativ 300.000 de tranzactii”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Desi numarul de tranzactii procesate va creste cu un sfert in acest an, valoarea totala a acestora va urca cu doar 12,5%.

„Astfel, aceasta va creste de la 2,4 milioane de euro la 2,7 milioane de euro, lucru care se datoreaza, in mare parte, cumparaturilor de valori mai mici efectuate de romani in acest an”, a explicat CEO-ul Netopia.

Cumparam prin SMS produse si servicii de 3,4 milioane euro

In acest an, piata locala de profil va avea o valoare de 3,4 milioane de euro, realizata de circa 470.000 de tranzactii prin mesaje, de aici fiind excluse platile de sub 1 euro de rington-uri, wallpapere etc.

“Pana in acest moment, cele mai frecvente cumparaturi prin SMS au fost pentru jocuri online, licente software, acces la servicii online si cumparari de produse. De asemenea, inregistram o crestere a segmentului de asigurari prin SMS si vad oportunitati foarte mari pe zona de catering/fast-food. Acest sector are un potential de vanzari prin SMS de peste 250.000 euro pe luna”, a subliniat Eram.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri