Daca tu esti omul care prefera sa incarce fotografii si clipuri online originale pe Internet, exista un nume pentru tine. Esti un creator, conform unui studiu Pew. “Creatorii” reprezinta 46% din totalul internautilor. 41% dintre cei ce reposteaza fotografii se numesc “curatori”, scrie Mashable.
“Internetul a fost dintotdeauna o platforma pentru creatori si curatori”, spune Joanna Brenner, co-autor al raportului Pew. “Acum, pe masura ce serviciile media continua sa creasca si sa se extinda, instrumentele devin din ce in ce mai vizuale si sociale si acest lucru pare sa atraga in special tineri, asa-zisii «early adopters»”.

Astfel, 12% dintre adulti folosesc Pinterest, segment dominat de femei. Aproape o cincime dintre femeile online folosesc Pinterest, un site ce permite sa pui “intr-un cui virtual” fotografii pe care le gasesti pe Internet.

12% dintre adultii ce petrec timp online folosesc Instagram. Circa 27% dintre tinerii cu varste intre 18-29 de ani folosesc acest serviciu de impartasire fotografii, creat special pentru smartphone-uri.

5% dintre internauti folosesc Tumblr, ponderea crescand la 11% daca vorbim doar de tineri adulti.

Raportul se bazeaza pe sondarea a 1005 adulti, internauti, si a fost realizat luna trecuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri