Utilizatorii popularei aplicatii Google Maps, disponibila pe aproximativ toate sistemele de operare mobile din prezent au avut de suferit si s-au confruntat cu probleme neasteptate pe iOS 6 cu care vine echipat iPhone 5, unde Apple a hotarat sa renunte la serviciile de harti dezvoltate de Google in schimbul unora proprii, mult mai performante si precise.
Problemele insa nu au intarziat sa apara, sute de clienti depistand nereguli in afisarea unor importante obiective dar si in gasirea anumitor locatii, probleme cu care inainte nu aveau probleme cu aplicatia Google Maps.

O data cu lansarea iPhone 5, Apple a eliminat din sistemul de operare iOS 6 aplicatia Google Maps inlocuind-o cu o creatie proprie de harti, bazata pe un continut al TomTom, in urma caruia utilizatorii s-au plans ca exista orase care lipsesc in totalitate si altele care sunt plasate in mod eronat sau ca in anumite localitati lipsesc obiective importante, precum garile.

Aceste lucruri au fost depistate pana acum in Marea Britanie si in orasul american New York – unde utilizatorii noului gadget s-au plans ca, spre deosebire de Google Maps - unde indicatiile in timp real pentru transportul in comun mergeau bine, pe noua aplicatie ele nu functioneaza.

Reprezentantii “motorului de cautare” spun ca sansele ca hartile Google sa revina pe noul terminal Apple sunt foarte mici, relateaza WSJ.com.

Prezent la un eveniment de lansare a tabletei Nexus 7 in Japonia, Eric Schmidt – CEO-ul Google spune ca Apple trebuie mai intai sa accepte spre utilizare aplicatia Google Maps pe noul sistem de operare al iPhone 5.

“Desi suntem in tratative cu Apple de catva timp, inca nu s-a luat nicio masura. Avem zilnic discutii pe aceasta tema. In opinia mea ar fi fost mai bine sa pastreze hartile dezvoltate de noi”, a spus Schmidt unui grup de reporteri prezenti la eveniment.

China, izolata pe harta lumii


Cu probleme s-au confruntat si utilizatorii chinezi, cea mai extinsa comunitate a pasionatilor brandului Apple, unde compania americana a lansat o versiune special dedicata regiunii, dar care nu poate fi sincronizata si cu celelalte colturi ale lumii.

Explicatia tine de contractul de navigare incheiat in China cu furnizorul NAVI, in timp ce restul lumii beneficiaza de un contract incheiat cu TomTom, o companie de origine olandeza specializata in navigare prin GPS, potrivit WSJ.com.

Nici glumele pe seama problemelor iOS 6 cu hartile nu au intarziat sa apara, Motorola, compania detinuta de Google lansand o reclama tip banner in care pe langa promovarea brandului ii asigura pe utilizatori ca pot ajunge la destinatie fara probleme utilizand serviciile de pe propriile dispozitive, noteaza TomsHardware.com.

Dezvoltatorul aplicatiei nu isi asuma vina in totalitate


TomTom, dezvoltatorul aplicatiei Apple Maps spune ca nu isi asuma intreaga vina pentru problemele aparute declarand intr-un comunicat dat publicitatii ca “De peste 20 de ani oferim harti si date extrem de precise si ne asumam o parte din erorile aparute”, noteaza BusinessInsider.com.

Reprezentantii companiei spun ca Apple nu se bazeaza in totalitate pe informatiile oferite de TomTom si ca lucreaza si cu alti dezvoltatori. “Mixul dintre aceste servicii poate duce la erori de acest gen”, sustine dezvoltatorul.

Apple, in mediocritate fara Steve Jobs?


Steve Jobs, co-fondatorul Apple, desi nu a fost inginer “de meserie” a avut un simt extrem de bine dezvoltat cand era vorba de a angaja talente deosebite pentru a lucra la lansarea unor noi produse.

Revista amerciana Forbes incearca sa gaseasca un raspuns la posibilul esec al hartilor de pe iPhone 5 si spune ca exista o serie de speculatii privind angajarea unor fosti ingineri Google de catre Apple pentru a ajuta compania sa aduca un produs mai bun, daca nu cel putin similar cu aplicatia Maps a celor de la Google.

Potrivit aceleiasi publicatii, peste 100 de milioane de echipamente mobile Apple au facut trecerea la cel mai nou sistem de operare – iOS 6.

Nu exista insa nicio indoiala ca Apple nu ar avea un buget disponibil pentru a angaja specialisti in aceasta zona, dar Google pleaca deja cu un avantaj de cativa ani avand deja produsul in stadiul final, singurele imbunatatiri fiind la nivel de “update-uri”.

Curios de stiut in Romania sau in alte state mai putin dezvoltate cum vor reactiona oficialii companiei americane si cat timp va trebui sa poata furniza in timp util update-uri pentru a imbunatati calitatea serviciului oferit.

Pana la lansarea iPhone 5 in Romania este posibil ca Google si Apple sa ajunga la o intelegere insa totul depinde in totalitate de “comunicarea“ dintre cele doua companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri