Lunile iulie si august ale acestui an au adus cresteri peste asteptari la nivelul numarului de tranzactii prin SMS procesate de Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.
Astfel, in iulie 2012, fata de aceeasi perioada a anului trecut, procesatorul a intermediat cu 117% mai multe plati prin SMS, pana la 57.098 tranzactii. De asemenea, in luna august a acestui an, Netopia a inregistrat o crestere de 131% in ceea ce priveste tranzactiile prin SMS procesate – 55.257, comparativ cu aceeasi luna din 2011.

„Spre deosebire de anii precedenti, cand lunile de vara erau mai slabe in ceea ce priveste numarul de plati procesate prin SMS, in iulie si august 2012 am inregistrat cresteri record, de peste 100%”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Un domeniu de succes, care a contribuit la cresterea numarului de tranzactii prin SMS in perioada mentionata, este cel al asigurarilor.

In plus, dupa cum afirma Eram, comerciantii au inceput sa realizeze beneficiile platilor prin SMS si au decis sa implementeze acest sistem de plata.

„In momentul de fata, tot mai multi comercianti realizeaza care este potentialul platii prin SMS si aleg sa exploateze aceasta nisa. Totodata, ei si-au dat seama ca pot atrage noi clienti si, in acelasi timp, isi pot mari veniturile oferind acestora posibilitatea de a plati prin intermediul telefonului mobil”, a explicat Antonio Eram.

In prima jumatate a acestui an, Netopia a avut o crestere de circa 16% a numarului de plati prin SMS, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, compania procesand aproximativ 183.000 de tranzactii prin intermediul telefonului.

Piata locala de profil va avea o valoare de 3,4 milioane de euro in 2012, realizata de circa 470.000 de tranzactii prin mesaje, de aici fiind excluse platile de sub 1 euro de rington-uri, wallpapere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri