Austriacul Felix Baumgartner, care a depasit viteza sunetului in cadere libera, duminica, a stabilit si un nou record de vizualizari ale unui eveniment live pe YouTube, informeaza Mediafax care citeaza broadbandtvnews.com.
Saltul lui Felix Baumgartner a fost transmis in direct pe un canal dedicat pe YouTube - Red Bull YouTube channel - fiind urmarit de utilizatori din intreaga lume pe un numar record de peste 8 milioane de streamuri live, potrivit broadbandtvnews.com, care citeaza cifrele puse la dispozitie de compania Google, ce detine site-ul YouTube.

Pana la saltul lui Felix Baumgartner, recordul de streamuri ale unui eveniment live pe YouTube - circa 500.000 - a fost inregistrat in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din aceasta vara.

Saltul a fost difuzat live si pe televiziunea Servus TV, detinuta de compania Red Bull - sponsorul principal al misiunii lui Baumgartner.

Red Bull ar fi platit o suma estimata la 50 de milioane de euro pentru a fi sponsor al acestui eveniment si pentru a detine drepturile exclusive de difuzare live a saltului lui Felix Baumgartner, mai scrie broadbandtvnews.com.

Potrivit relatarilor din presa internationala, Felix Baumgartner a fost sprijinit tehnic si financiar pentru acest salt de grupul austriac de bauturi energizante Red Bull si de patronul acestuia, multimilionarul austriac Dietrich Mateschitz.

Mateschitz este si proprietarul echipei de Formula 1 Red Bull-Renault, la care concureaza actualul campion mondial, germanul Sebastian Vettel.

Austriacul Felix Baumgartner, care a realizat cu succes duminica, in jurul orei 21.08 (ora Romaniei), saltul in cadere libera din stratosfera - o premiera mondiala -, plonjand de la o altitudine record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico, a depasit viteza sunetului, stabilind un record mondial, informeaza bbc.co.uk.

Intr-o conferinta de presa care a fost organizata duminica, la cateva ore dupa ce Felix Baumgartner a ajuns cu bine pe Pamant, la care a participat si Brian Utley, reprezentantul Federatiei Aeronautice Internationale, Felix Baumgartner a spus: "Permiteti-mi sa va spun un lucru: atunci cand te afli pe acoperisul lumii, devii mult mai umil. Nu te mai gandesti la doborarea unor recorduri, nici la obtinerea unor date stiintifice - singurul lucru pe care ti-l doresti atunci este sa te intorci acasa in viata", a spus temerarul austriac, in conferinta de presa transmisa live pe site-ul oficial al misiunii - redbullstratos.com.

Felix Baumgartner a spus, totodata, ca, la un moment dat, a fost pe punctul de a-si anula misiunea, intrucat vizorul castii de protectie pe care o purta in timpul saltului se aburise.

Totodata, Brian Utley a precizat ca, potrivit datelor preliminare, Felix Baumgartner a reusit sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera, stabilind un record mondial. Astfel, Felix Baumgartner a avut in timpul coborarii o viteza de 1.342,8 kilometri/ ora, potrivit site-ului redbullstratos.com.

Felix Baumgartner este prima persoana din lume care a depasit viteza sunetului, fara a se afla intr-un avion.

Acest record a fost atins chiar in ziua in care se celebreaza 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager in 1947, informeaza Sky News.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri