Olimpicii romani din loturile nationale de matematica, fizica si informatica au fost premiati cu cate un laptop pentru rezultatele obtinute la olimpiadele internationale de profil de anul acesta. Festivitatea de premiere a avut loc in cadrul evenimentului de lansare al Fundatiei eMag.
In anul 2012, Romania a obtinut sase medalii de aur, sase medalii de argint si trei de bronz la olimpiadele internationale de matematica, fizica si informatica, fiecare membru al lotului roman reusind sa castige o medalie.

Olimpicii romani au participat la evenimentul de lansare a Fundatiei retailer-ului online eMag, unde au fost premiati cu cate un laptop, in semn de apreciere pentru performantele obtinute.

“Fundatia eMag a ales sa sustina educatia pentru ca doreste sa actioneze prin programe proprii pentru sprijinirea si promovarea unor modele autentice. Educatia este singura baza pe care societatea romaneasca isi poate construi un viitor solid si vrem sa ne implicam cu toate resursele in acesta directie”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMag.

Printre actiunile planificate de Fundatia eMag se numara sponsorizarea taberelor de pregatiri pentru olimpiadele nationale si internationale, sponsorizarea delegatiilor romane si premierea medaliatilor.

Romania a ocupat primul loc din Uniunea Europeana si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an la Olimpiada Internationala de Matematica, in care sunt luate in calcul punctele obtinute de participanti - pe tari. De asemenea, Romania a ocupat primul loc in UE la Olimpiada Internationala de Informatica de anul acesta, elevii romani castigand trei medalii de aur si una de bronz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri