FBI a arestat pe Paul Ceglia pentru ca a incercat sa insele Facebook si pe co-fondatorul companiei Mark Zuckerberg, intr-o actiune in urma careia Ceglia ar fi trebuit sa primeasca o participatie majora la Facebook si miliarde de dolari, scrie Computerworld.com.

Barbatul de 39 de ani a fost ridicat de la locuinta sa din Wellsville, New York.

Ceglia a chemat Facebook in instanta in 2010, pretinzand ca un contract cu Zuckerberg ar stipula ca el ar trebui sa primeasca 84% din actiunile retelei sociale. Anul trecut insa, Paul Ceglia si-a redus cererea la “doar” 50% din cat detine Zuckerberg in retea.

Ceglia a fost insa saptamana trecuta acuzat de fals si uz de fals in legatura cu documente frauduloase, precum si de tentativa de inselatorie.

“Ceglia a inaintat, in mod fals si fraudulos, o cerere prin care pretindea 50% din Facebook. Ceglia a pornit un proces deliberat de inselatorie impotriva Facebook si a lui Zuckerberg si, in proces, a incercat sa corupa procesul de justitie federal”, scrie in documentul acuzator.

Deloc surprinzator, arestul lui Ceglia a fost primit cu entuziasm de Facebook.

Ca parte din schema, Ceglia a inlocuit o pagina dintr-un contract original semnat de Zuckerberg cu el. Avocatii retelei sociale au descoperit insa inselatoria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri