Ofertele de Black Friday sunt deja pregatite de retailerii online ce participa anul acesta la “ziua reducerilor”. Experienta de anul trecut cand aproape toate site-urile “au picat” chiar si zeci de minute in sir le-a dat insa de gandit si toti incearca sa faca ceva pentru a evita aceasta problema.
Un sondaj realizat de wall-street.ro anul trecut de Black Friday indica faptul ca aproape jumatate din cei circa 1.000 de respondenti nu au reusit sa cumpere produsele dorite intrucat nu au putut sa se conecteze pe site-urile participante. 16% au spus ca au reusit sa cumpere, dar foarte greu.

Cum incearca sa anticipeze si sa rezolve problemele acestea retailerii participanti?

EvoMag – mutam serverele in cloud


Retailerul online EvoMag a ales ca in ziua de 23 noiembrie sa mute serverele in cloud, special pentru Black Friday. Astfel, Mihai Patrascu, manager al companiei, spera sa evite probleme majore la accesarea site-ului.

Daca anul trecut EvoMag oferea la oferta circa 20 de produse, anul acesta numarul lor a crescut de cinci ori, la circa 100 de produse. Dintre acestea nu lipsesc laptopuri, tablete dar si, in premiera pentru magazin, electrocasnice.

Media reducerilor va fi de 40-50%, cea mai mare reducere urmand a se ridica la 70%, conform lui Patrascu, pentru wall-street.ro.

Elefant.ro – pregatim campania de cateva luni


Retailerul online de carte Elefant.ro subliniaza ca pregateste ziua de Black Friday din punct de vedere tehnic de cateva luni “si speram ca previziunile noastre si testele sa ne ajute in a sustine comenzile clientilor nostri”.

Oferta Elefant.ro implica peste 50.000 de produse, majoritatea carti.

WatchShop – serverul, pregatit pentru a sustine trafic de 10 ori mai ridicat


WatchShop, magazin online de ceasuri, intra si el “in hora Black Friday”. Serverul lor, sustin oficialii companiei, are posibilitatea de a sustine un trafic de pana la zece ori mai mare decat cel din prezent.

La promotia Black Friday vor participa aproximativ 110-120 de produse, multe dintre ele apartinand unor branduri premium. Discount-urile vor fi intre 40-70%, media fiind de circa 50%.

1. O sa achizitionezi de Black Friday?



F64.ro – avem in permanenta un server de backup


Retailerul foto F64.ro, cel mai mare din Romania, se asteapta la dublarea traficului pe site. “Am luat masurile de siguranta necesare pentru a preintampina orice surprize neplacute. Avem in permanenta un server de backup la care vom apela si de Black Friday daca va fi nevoie”, declara oficialii companiei.

Compania a pregatit reduceri de pana la 50% pentru echipamente din toate categoriile de produse. Reducerile se vor aplica inclusiv la aparate foto compacte, mirorless dar si DSLR.

Compania se asteapta la dublarea vanzarilor fata de o vinere obisnuita. Media reducerilor va fi de circa 30%.

FiT Distribution (PCFun.ro) – am continuat sa investim in servere si in platforma online


Marius Ghenea, presedinte FiT Distribution, spune ca a continuat sa investeasca in servere si in platforma online, pentru cresterea organica a companiei.

“Trebuie sa intelegem insa ca si in anii trecuti, probabil si anul acesta, de BlackFriday cad si site-uri mari, internationale (cum ar fi Amazon, WallMart, etc.), deoarece numarul de accesari concurente poate creste si de cateva sute de ori fata de media normala, cel putin pentru scurte perioade de timp, ceea ce e dificil de sustinut de orice infrastructura. E ca si cand ne-am astepta ca de Revelion, fix la 12 noaptea, sa prindem o linie libera pe GSM sa vorbim cu cineva drag”, explica Ghenea.

Toate magazinele online din grup vor participa la Black Friday. “Cele mai importante oferte vor fi asteptate de clienti pe gadgeturi, care au valoare de tichet mare si care sunt potrivite pentru cadouri, mai ales acum, intrand spre sezonul de Craciun. Probabil ca multi retaileri se vor concentra si ei pe aceste produse, ca si oferte, incercand sa vina astfel in intampinarea clientilor”

OKTal – ne-am asigurat din timp ca serverele vor rezista


Si OKTal va intra cu promotii pe 23 noiembrie, Dan Dumitrescu, directorul general al Elka-Oktal Group subliniind ca “noi nu am avut pana acum probleme cu «picarea site-ului», ne-am asigurat din timp ca serverele vor rezista”.

Compania va avea circa 20 de oferte cu preturi reduse, printre ele aflandu-se si laptop-uri. “Estimez ca vom vinde de 20 de ori mai mult fata de o zi de vineri obisnuita”. Reducerile vor fi de peste 50%.

Alti participanti la Black Friday sunt eMag.ro, Altex sau Azerty.

Consideri ca anul acesta retailerii vor avea probleme cu serverele? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri