Oktal.ro, unul din principalii jucatori pe piata de retail online, estimeaza ca Black Friday va aduce incasari de peste un milion de euro ca urmare a volumului mare de comenzi intrate in sistem si a traficului foarte mare inregistrat pe site.
“Pana la ora pranzului au fost plasate circa 1.500 de comenzi care au totalizat aproximativ 400.000 de euro. La finalul zilei estimam o crestere a numarului de comenzi la peste 5.000 care ar putea genera incasari de peste 1 milion de euro”, a declarat pentru wall-street.ro – Dan Dumitrescu, director general Oktal.

Potrivit reprezentantilor retailerului online, cele mai cautate game de produse au fost laptopurile, televizoarele 3D, camerele video si media playerele Full HD, dar si alte produse din promotie iar suma medie de plata a unei comenzi a fost de 266 de euro.

“S-au vandut extraordinar de bine si smartphone-urile, alaturi de nenumarate alte produse care s-au aflat in campaniile curente ale magazinului”, a precizat Dumitrescu.

Cum au facut fata serverele unui trafic de 35 ori mai mare


Traficul pe site-ul Oktal.ro a cunoscut o crestere spectaculoasa depasind cu mult asteptarile si estimarile, sustin reprezentantii companiei.

“Fara nici o exagerare, putem spune ca traficul pe site-ul Oktal.ro a cunoscut astazi o crestere spectaculoasa, depasindu-ne cu mult asteptarile si estimarile, insa serverele pe care le folosim au facut fata cu bine. Ne-am asteptat la o crestere exploziva, dar realitatea zilei a intrecut substantial numarul de vizitatori care credeam ca va fi astazi pe site. Estimam ca Black Friday se va incheia cu o crestere de peste 35 de ori a traficului fata de o zi obisnuita de vineri”, a declarat Dan Dumitrescu.

Chiar si asa, au fost o serie de sincope in trafic, insa nimic care sa impiedice bunul mers al promotiei.

“Inca dinaintea inceperii promotiei (la ora 00:00), am inceput sa monitorizam traficul in timp real si ne-am asigurat ca momentele de „cadere” vor avea sa fie minime ca numar si cat se poate de scurte ca durata. Chiar in momentul de fata avem cateva mii de vizitatori simultan, insa serverele rezista fara un efort suplimentar”, a continuat directorul general Oktal.

Reprezentantul Oktal.ro a mai precizat ca Black Friday reprezinta doar inceputul campaniei de promotii si se asteapta la evolutii pozitive si in perioada sarbatorilor de Craciun.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri