Grupul media sud-african Naspers a investit in octombrie circa 120 de milioane de dolari pentru a prelua controlul Dante International, compania care detine eMag, cel mai mare retailer online din Romania, si in achizitia unui pachet minoritar din Souq Group, un retailer online din Orientul Mijlociu, scrie in raportul financiar al grupului.

Raport financiar Naspers

Pe de alta parte, conform Zdnet, care citeaza publicatia de afaceri Arabian Business tranzactia dintre Naspers si Souq Group a fost de circa 40 de milioane de dolari. Souq Group detine site-ul Souq.com, un retailer online din Dubai care are circa 3,5 milioane de clienti din zona Golfului Persic si a Africii de Nord.

eMag, evaluat la circa 115 milioane de dolari

Astfel, daca Naspers a platit in jur de 80 de milioane de dolari pentru 70% din eMag, inseamna ca retailerul online a fost evaluat la circa 114,2 milioane de dolari (aproximativ 90 de milioane de euro).

Oficialii eMag nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceasta suma.

In urma achizitiei, Iulian Stanciu mai detine 21,6% din eMag, iar Radu Apostolescu, singurul cofondator care mai este inca actionar, controleaza 8,4%.

eMag a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 146,6 milioane de euro si un profit net de circa 1,2 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. Pe de alta parte, compania a avut anul trecut un numar mediu de circa 340 de angajati.

Prin aceasta achizitie Naspers devine cel mai mare jucator din online-ul romanesc cu un portofoliu format din patru companii: PayU Romania, Allegro Group Romania, Fashion Days Shopping si Dante International (eMag.ro).

Achizitia eMag este cea de-a patra tranzactie majora pe care Naspers a facut-o pe piata locala in ultimii ani, dupa ce in 2009 a cumparat Autovit.ro, cel mai mare jucator pe piata locala de anunturi auto, in 2010 a achizitionat furnizorul de servicii de plati online Gecad Epayment (in prezent PayU), iar in 2011 a cumparat Fashion Days Shopping, care detine Fashion Days, un site de haine si accesorii care are operatiuni in Romania, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia si Bulgaria.

De asemenea, compania mai controleaza pe piata locala prin Allegro Group Romania site-urile Compari.ro, Mercador.ro si TrendZone.

Grupul Naspers este cel mai mare jucator online din Asia, America de Sud, Africa, Rusia si Europa Centrala.

Stirea a aparut initial in Ziarul Financiar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri