PayU Romania a anuntat introducerea a trei noi produse in portofoliul propriu de solutii de plata online: Pay on Time care permite automatizarea celor mai frecvente plati online, Pay by Click care ofera cumparatorilor online posibilitatea de a plati cu un singur click si Mobile Payments care ofera o interfata de plata optimizata pentru dispozitive mobile, indiferent daca site-ul magazinului online are versiune pentru telefoane mobile/tablete sau nu.
Pay on Time reprezinta o metoda de plata online care le permite cumparatorilor online sa isi automatizeze acele plati online pe care le efectueaza periodic, cum ar fi facturi, asigurari, abonamente la reviste sau servicii medicale, acces la continut etc. Prin activarea Pay on Time la efectuarea unei tranzactii obisnuite, urmatoarele plati se vor efectua in mod automat, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa acceseze calculatorul. Dupa efectuarea tranzactiei, cumparatorul va primi pe email chitanta cu toate detaliile platii.

„Suntem in discutii cu operatori telecom si companii de utilitati si, desi acesti giganti se misca greu, consideram ca din luna ianuarie vom avea implementat acest sistem la primele companii mari”, au subliniat pentru wall-street.ro oficiali ai PayU.

Prin Pay by Click, cumparatorii pot plati cu un singur click pentru a achizitiona produsul online dorit. Astfel, acestia nu vor fi nevoiti sa parcurga procesul obisnuit de achizitie, plata avand loc in doar cateva secunde necesare procesarii tranzactiei. Pentru a putea utiliza Pay by Click, cumparatorul trebuie sa fie logat in contul sau de la magazinul online respectiv si trebuie sa isi fi dat acordul pentru activarea metodei de plata in cursul unei tranzactii precedente.

„Toti retailerii online doresc sa implementeze acest sistem, pentru a usura plata online si a creste numarul de vanzari. Estimam ca, la fel, din ianuarie numarul celor care au implementat sistemul va creste treptat”.

“Pay on Time si Pay by Click sunt metode de plata care raspund atat cererilor cumparatorilor, cat si ale magazinelor online pentru solutii de plata online simple si rapide. Cele doua metode de plata online vor aduce magazinelor online o mai buna rata de retentie si loializare, scaderea ratei de abandon sau optimizarea fluxurilor financiare. Cumparatorii online vor plati mai repede, mai usor, mai simplu si vor economisi timp in achitarea facturilor periodice”, explica Cristian Herghelegiu, country manager PayU Romania.

Mobile Payments reprezinta interfata PayU optimizata pentru efectuarea de tranzactii online de pe dispozitive mobile. Dispozitivul de pe care se face plata este recunoscut automat, iar formularul de plata afisat permite vizualizarea si completarea facila a campurilor de plata, indiferent de numarul lor sau de natura informatiei completate. Mobile Payments functioneaza independent de gradul de optimizare pentru mobile al magazinului online si este disponibila pentru orice plata online, fara a fi nevoie de un proces de implementare.

“Cresterea utilizarii internetului in mediul mobil este demult o realitate. Daca la inceput a fost vorba despre citirea rss-urilor si a presei online, acum vorbim despre cumparaturi de pe dispozitive mobile sau despre utilizarea aplicatiilor bancare de pe smartphone-uri sau tablete. In acest moment, 4% dintre tranzactiile procesate prin PayU sunt efectuate de pe telefoane sau tablete, iar o data cu lansarea Mobile Payments ne asteptam ca procentul sa creasca spre 10% pana la finalul anului 2013”, spune Cristian Herghelegiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri