Intr-un alt incident ce ilustreaza ca nimeni nu este in siguranta complet pe Internet, platforma Tumblr a cazut recent victima unui atac online. Victime au fost pagini importante precum Cnet, the Daily Dot si The Verge – dar “latratul a fost mai dureros decat muscatura”.
Cunoscut ca si GNAA, gruparea frauduloasa a exploatat o eroare in Javascript care permite utilizatorilor Tumblr sa reposteze posturi de pe bloguri, scrie CNN.

La “punctul culminant” al atacului GNAA pretinde ca a afectat “mii de conturi”. Un tweet anterior, acum sters, subliniaza ca ar fi fost afectati 8.600 de oameni, acestia vazand mesajul de mai sus. Efectele atacului s-au limitat insa la acest mesaj, de care utilizatorii puteau scapa usor. Ramane insa ideea ca orice pagina Web poate cadea victima atacurilor hackerilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri