Sistemul de operare Android, al Google, isi extinde avansul in fata Apple pe piata de software pentru telefoane mobile intr-un ritm comparabil cu expansiunea Microsoft in anii '90, a declarat presedintele Google, Eric Schmidt, citat de Bloomberg.
Explozia cererii pentru telefoane cu Android ajuta Google sa-si majoreze cota de piata in detrimentul altor producatori de software, a afirmat Schmidt. Android a avut o cota de piata de 72% in trimestrul al treilea, comparativ cu 14% in cazul Apple, potrivit firmei de cercetare Gartner.

In fiecare zi sunt activate peste 1,3 milioane de dispozitive mobile cu sistem de operare Android, a spus presedintele Google.

"Este o schimbare uriasa de platforma; este de o amploare inregistrata in urma cu 20 de ani - Microsoft impotriva Apple. Castigam acest razboi destul de clar acum", a declarat Schmidt intr-un interviu pentru Bloomberg.

Remarcile sefului Google reflecta increderea tot mai puternica a grupului in capacitatea de a atrage utilizatori si publicitate, intrucat tot mai multi clienti se orienteaza catre dispozitive mobile in detrimentul PC-urilor traditionale.

Grupul pune gratuit Android la dispozitia partenerilor hardware, precum Samsung, chiar daca pierde bani, intrucat creste cererea pentru anunturi publicitare si alte servicii online care aduc beneficii Google pe termen lung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri