Google este pe cale sa ofere concesii, precum promisiunea de a nu copia fara permisiune continut de pe alte site-uri, pentru inchiderea fara urmari a unei investigatii antitrust din SUA care dureaza de 20 de luni, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Compania va permite totodata furnizorilor de publicitate sa compare performantele reclamelor de pe Google cu cele postate pe alte motoare de cautare, a aratat una dintre surse.

In urma concesiilor, investigatia Comisiei Federale pentru Comert va fi oprita fara sa aiba loc un proces sau un acord de inchidere a acesteia cu Google, conform Mediafax.

Oprirea anchetei fara nicio masura impotriva Google ar fi o lovitura pentru companii concurente precum Microsoft, Yelp si Expedia.

Mai multe companii din domeniul comertului electronic si al serviciilor de cautare pe Internet s-au asociat pentru a presa agentia americana sa actioneze impotriva pozitiei dominante detinute de Google, care ar favoriza propriile servicii.

Un purtator de cuvant al Google a refuzat sa comenteze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri