"Gangnam Style", al cantaretului sud-corean Psy, a devenit primul videoclip din istoria site-ului YouTube care a depasit, vineri, 1 miliard de vizualizari, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
Lansat in luna iulie in Coreea de Sud si devenit extrem de popular in strainatate incepand din luna august, videoclipul rapperului asiatic in varsta de 34 de ani, in care acesta executa miscari inspirate din calarie si rodeo, a devenit celebru pe intreaga planeta.

Videoclipul, postat pe YouTube pe 15 iulie, are in momentul difuzarii acestei stiri 1.013.328.592 de vizualizari.

Depasirea pragului de 1 miliard de vizualizari reprezinta un nou record pentru piesa cantaretului sud-corean Psy.

Astfel, luna trecuta, "Gangnam Style" a devenit cel mai vizionat videoclip din istoria site-ului YouTube, cu peste 805 milioane de vizualizari, depasind precedentul record stabilit de videoclipul piesei "Baby" interpretata de canadianul Justin Bieber.

"Nu mi-as fi imaginat vreodata ca 'Gangnam Style' ar putea avea 1 milion de vizualizari, cu atat mai putin 1 miliard de vizualizari", a declarat artistul.

In ascensiunea lui fulminanta, "Gangnam Style" a depasit alte cateva videoclipuri celebre, precum "On the Floor" al cantaretei Jennifer Lopez si "Love the Way You Lie" al rapperului Eminem.

Parodiind viata bogatasilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la randul sau de persoane celebre, precum presedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite si compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei si primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al carui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevarat adulat in tara lui pentru succesul planetar al piesei sale si a fost decorat in luna noiembrie cu una dintre cele mai prestigioase recompense nationale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Pentru Coreea de Sud, cultura populara reprezinta o sursa potentiala de export, in conditiile in care aceasta tara "sufera" inca din cauza faptului ca produsele sale sunt umbrite de cele exportate de uriasii ei vecini, China si Japonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri