Microsoft va renunta la serviciul de mesagerie instant Windows Live Messenger pe 15 martie, facand tranzitia la cei peste 100 de milioane de utilizatori Skype, scrie CNN.com.
Compania a anuntat planurile de a renunta la Messenger din noiembrie, insa a anuntat o data ferma saptamana aceasta. Microsoft indeamna utilizatorii sa se mute pe Skype folosindu-se de ID-urile lor de Windows Live, subliniind faptul ca intreaga lista de contacte va fi automat copiata pe Skype.

Microsoft a cumparat Skype in 2011 pentru suma de 8,5 miliarde de dolari, insa integrarea serviciului cu sistemul de comunicatii online propriu nu a fost eficienta pana in prezent. Skype are o aplicatie Windows dar, in mod curios, nu are o aplicatie Windows Phone 8 – desi ofera pentru iPhone si Android.

Microsoft nu a realizat si o aplicatie Skype pentru Xbox, desi zvonurile indica faptul ca o varianta va fi lansata anul acesta.

Windows Live Messenger a scazut constant in popularitate, pe masura ce Skype, retelele sociale si serviciul chat al Google au devenit modalitati din ce in ce mai comune de a comunica online. In urma cu trei ani, Microsoft anunta ca serviciul Windows Live Messenger avea mai mult de 300 de milioane de utilizatori. In prezent, are doar circa 100 de milioane.

Serviciul a debutat in 1998 sub numele de MSN Messenger.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri