Sondajul Gartner Executive Program, cu peste 2000 de CIO, arata ca tehnologiile digitale sunt prioritati in 2013. Sondajul subliniaza nevoia CIO de a aplica normele vechi si a adopta instrumente noi.
Organizatiile realizeaza, in medie, doar 43 la suta din potentialul tehnologic al afacerii, potrivit unui studiu global aplicat prin programe CIO Gartner Inc. Executive Programs. Procentul ar trebui sa creasca pentru ca IT-ul sa ramana relevant intr-o lume din ce in ce mai digitalizata.

Sondajul a fost realizat la nivel mondial in al patrulea trimestru din 2012 si a inclus 2053 de CIO - directori IT, reprezentand peste 230 de miliarde de dolari in bugete IT administrate de CIO, care acopera 36 de industrii din 41 de tari. Raportul Gartner Executive Programs, "Hunting and Harvesting in a Digital World: The 2013 CIO Agenda", reprezinta analiza cea mai detaliata a prioritatilor si a strategiilor de afaceri a CIO.

De-a lungul ultimelor 18 luni, tehnologiile digitale - inclusiv mobile, Google Analytics, big data, social si cloud - au ajuns intr-un punct critic, prin intermediul directorilor executivi. Analistii sustin ca nu vor mai avea de ales, companiile vor fi nevoite sa creasca potentialul tehnologiei in organizatie, iar acest lucru inseamna evolutia strategiilor IT, a prioritatilor si a planurilor dincolo de tendinte, de preocuparile obisnuite, in timp ce CIO se asteapta ca bugetele IT pentru 2013 sa fie, in esenta, neschimbate, asa cum s-a intamplat in ultimii 5 ani.

"Tehnologiile digitale ofera o platforma pentru a obtine rezultate, dar numai in cazul in care CIO adopta noi roluri si comportamente pentru a afla valoarea digitala", a declarat Mark McDonald, vicepresedinte al grupului si Gartner Fellow. "CIOs au nevoie de o noua agenda care sa incorporeze atingerea de noi inovatii digitale si oportunitati, valoarea recoltei venind din dezvoltarea de produse, servicii si operatiuni”.

"Intr-o lume in schimbare, este ingrijorator faptul ca jumatate din directorii IT chestionati nu vad rolul organizatiei ca fiind in schimbare in urmatorii trei ani", a declarat McDonald. "IT-ul are nevoie de instrumente noi, in cazul in care spera sa prinda inovarea prin tehnologie intensiva si recoltarea unor performante sporite de business din transformarea infrastructurii IT, a operatiilor si a aplicatiilor. Fara schimbare, CIOs si IT-ul consimt ei insisi la pastrarea unei multitudini de active existente si responsabilitati".

Studiul a aratat ca bugetele IT administrate de CIO se vor mentine constante sau se vor mentine pe o tendinta negativa care a pornit inca de la momentul dot-com din 2002. Pentru 2013, bugetele IT administrate de CIO sunt proiectate in scadere usoara, cu un declin la nivel mondial ca medie ponderata de 0,5 procente. EMEA este singura regiune care pare sa indice o rata a reducerii de 0,4 procente in 2013. "In timp ce majoritatea bugetelor IT din tarile occidentale sunt de asteptat sa se mentina constante sau negative, CIO din Germania sunt mai pesimisti cu o estimare de reducere cu 2 la suta a bugetelor IT pentru 2013," a declarat Dave Aron, vice-presedinte si membru Gartner.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri