Un nou capitol in era video online este pe cale sa inceapa. YouTube pregateste lansarea unui serviciu pe baza de abonamente pentru canale video individuale, in incercarea companiei de a atrage producatorii de continut sa incarce pe platforma continut media dar si sa atraga banii publicitarilor, scrie Adage.com.
Publicatiile internationale citeaza surse familiare cu actiunile companiei detinute de Google.

YouTube a contactat mai multi furnizori de continut media si le-a cerut acestora sa trimita cereri pentru deschiderea de canale pe care utilizatorii le vor putea accesa contra cost. Preturile, conform surselor, se incadreaza intre 1$ si 5$/luna. YouTube ia in considerare si introducerea de abonamente in sistem pay-per-view, pentru a urmari anumite transmisii in direct.

Sursele subliniaza ca YouTube ar putea introduce primele canale cu plata inca din primavara acestui an.

Oficialii YouTube analizeaza posibilitatea abonamentelor platite de mai multi ani. La editia AllThingsD din 2012, Salar Kamangar, CEO al YouTube, a vorbit pe scena despre potentialul pe care il prezinta retelele de cablu si tertii furnizori de continut care pot sa isi rotunjeasca veniturile prin furnizarea de media pe Internet si nu doar pe TV.

Daca YouTube va lansa canale contra cost, va concura cu jucatori precum Netflix, Hulu sau Amazon. Ramane de vazut daca aceste canale vor fi disponibile si in Romania. In prezent, serviciile enumerate anterior nu au acoperire si in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri