Agentia online de turism Vola.ro estimeaza ca anul acesta va ajunge la o cifra de afaceri de circa 135-140 de milioane de lei (30,6-32 mil. euro), in crestere cu aproximativ 50% fata de anul trecut, a declarat pentru wall-street.ro, Daniel Truica, managing partner al companiei.
Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 92 milioane de lei (20,6 mil. euro), comparativ cu 66 milioane de lei (15,6 mil. euro) in 2011.

Accent pe rezervari de city break-uri si cazare la hoteluri

“In acest an o sa punem foarte mare accent pe vanzarile de hoteluri si city break-uri, produse care inregistreaza cea mai mare crestere procentuala de la luna la luna. Acestea au inregistrat vanzari record in luna ianuarie 2013, cand veniturile din alte produse decat biletele de avion au urcat la aproximativ 20% din venituri totale”, spune Truica.

Managementul companiei nu a oferit date despre numarul de bilete rezervate in 2012.

Pe de alta parte, Vola.ro a lansat serviciul de rezervari de locuri de cazare in hoteluri in vara anului trecut, iar cel de city break-uri in septembrie 2012.

Vanzarile online de bilete de avion (cele reprezentate de agentiile online de turisc, deci fara vanzarile directe ale companiilor aeriene) reprezinta aproximativ 10% din piata totala de bilete de avion, potrivit estimarilor lui Truica.

Zona corporate inseamna sub 10% din cifra de afaceri

Site-ul mizeaza pe segmentul leisure (turism individual, pentru persoane fizice), insa colaboreaza si cu cateva companii mari si foarte multe firme mici si mijlocii. Zona corporate inseamna sub 10% din cifra de afaceri a Vola.ro.

“In 2013 planuim sa lansam multe imbuntatiri ale platformei de rezervari de zboruri, hoteluri si city break-uri. Venim o noua versiune a platformei cam o data la doua saptamani si avem in plan trei lansari majore care vizeaza functionalitati noi, atat pentru zboruri, cat si pentru hoteluri. Strategia noastra pentru acest an este sa ne diversificam serviciile, prin cresterea ponderii vanzarilor de hoteluri si city break-uri in totalul cifrei de afaceri”, spune Truica.

Infiintata in 2004, compania Vola.ro a fost lansata initial ca un business destinat studentilor. In prezent, Vola.ro are 51 de angajati si este unul dintre cele mai mari site-uri destinate comercializarii de bilete de avion pentru destinatii turistice si servicii de rezervare de cazare.

Site-ul s-a extins in ultimii ani si pe pietele din Ucraina (Avio.ua), Polonia (Fru.pl) si Vietnam (Avia.vn).

Principalii concurenti ai Vola.ro sunt Paravion.ro, Decoleaza.ro sau Esky.ro.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri