Cautarea unui loc de munca a suferit schimbari de-a lungul timpului. Va aduceti aminte cu siguranta cand nu existau platforme special dedicate acestui tip de servicii iar un candidat era nevoit sa bata din usa in usa la portile companiilor in cautarea unor noi oportunitati de lucru.
Acest obicei s-a schimbat. Primul pas a fost aparitia platformelor special gandite pentru a aplica la o noua slujba (in Romania: eJobs sau BestJobs).

Cum evolutia tehnologica si-a spus cuvantul in ultimii ani, 2013 marcheaza trecerea intr-o noua era a cautarilor de noi oportunitati de lucru datorita smartphone-urilor si tabletelor.

In SUA spre exemplu, un start-up denumit Proven, care permite utilizatorilor sa aplice la diferite job-uri, a cunoscut o evolutie spectaculoasa in ultimele doua luni.

Numarul de descarcari al aplicatiei pentru dispozitive mobile “Proven” a reusit in mai putin de doua luni sa cunoasca o evolutie de 40% la peste 45.000 de download-uri, potrivit site-ului de monitorizare XYO.net, citat de BusinessInsider.com.

Proven permite utilizatorilor sa aplice la slujbe prin intermediul site-ului Craigslist.com si Indeed.com.

Nu este insa singura aplicatie care permite acest lucru. JobMo a fost descarcata de peste 20.000 de ori in luna ianuarie, ajungand la un total de 130.000, JobAware de 23.000 de ori iar Ultimate Job Search a atins 14.000 de descarcari in prima luna a anului.

Intre timp, detasat la numarul de download-uri sta aplicatia CareerBuilder care a fost descarcata de peste 2 milioane de ori pana acum.

Un lucru este sigur: Romania nu poate scapa de tendinta globala, in care smartphone-urile si tabletele vor reprezenta o alternativa a PC-ului traditional si cu siguranta nu va trece mult timp pana cand vor aparea si la noi astfel de platforme. Asta daca nu au aparut deja in timp ce a fost scris acest articol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri