Cea mai mare retea de socializare din lume ar putea face saptamana viitoare primii pasi in domeniul telefoniei mobile prin lansarea mult asteptatului “telefon Facebook”. In conditiile in care, in medie, utilizatorii de smartphone viziteaza Facebook de 14 ori pe zi, un telefon prin care acestia ar ramane conectati in permanenta la reteaua de socializare ar putea reprezenta o investitie mai mult decat profitabila, scrie Wall Street Journal.
Cel mai probabil, telefonul Facebook va rula un sistem de operare Android puternic modificat, astfel incat sa evidentieze cea mai mare retea sociala din lume. Terminalul va fi, cel mai probabil, realizat de HTC.

Terminalul ar fi similar cu ceea ce a creat Amazon cu Kindle Fire, prin modificari masive ale Android.

De ce face sens o astfel de investitie?

1. Un telefon care poate oferi o integrare mai buna a utilizatorilor reprezinta un avantaj pentru reteaua de socializare care incearca sa fie mai prezenta, mai accesibila si mai intens utilizata de cei care detin telefoane inteligente.

2. “Noua casa Facebook pe Android” (text ce apare pe invitatia trimisa saptamana aceasta presei) ar putea fi garantia ca utilizatorii acceseaza Facebook oricand folosesc telefoanele mobile. Astfel, Facebook ar putea folosi, pe langa timpul si atentia utilizatorilor, si date despre ce anume fac acestia si unde se afla. De asemenea, ar putea afla mai multe despre ce si cu cine vorbim.

3. Avand propriul telefon Facebook nu va mai depinde de Google sau Apple, care au ultimul cuvant referitor la ce se intampla pe iPhone sau Android. Reteaua de socializare va putea astfel sa lanseze noi produse si servicii prin care publicitarii pot atrage atentia utilizatorilor.

4. Pentru HTC, asocierea cu cea mai mare retea de socializare din lume ar putea genera o crestere a popularitatii pe o piata foarte competitiva. La inceputul acestui an, compania taiwaneza a anuntat lansarea HTC One, un terminal care faciliteaza utilizatorilor acces mult mai usor in retelele de socializare.

5. Un telefon cu acces permanent la Facebook va atrage venituri mai mari din publicitate. In prezent reteaua de socializare atrage 250 milioane de gameri/luna, cele circa 200 de jocuri de pe retea generand anul trecut venituri de 2 miliarde de dolari, in crestere cu 30% fata de 2011.

Un raport al companiei de cercetare IDC indica faptul ca, in medie, utilizatorii retelei sociale se uita de 14 ori pe zi, pe smartphone-uri, pe Facebook. Studiul a fost realizat in SUA, pe un numar de 7.446 de respondenti cu varste intre 18-44 de ani.

79% dintre posesorii de smartphone-uri se uita pe telefoanele lor in primele 15 minute de cand s-au trezit.

Varful vizitelor pe reteaua sociala este chiar inainte de a se culca. Durata medie a vizitelor pe Facebook este de 2 minute si 22 de secunde. In medie, per total, utilizatorii folosesc smartphone-ul circa 30 de minute/zi.

50% dintre utilizatorii de Facebook pe terminale mobile admit faptul ca se uita pe retea si atunci cand urmaresc un film. De altfel, aparent nu exista niciun loc in care utilizatorii sa nu viziteze reteaua sociala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri