Site-ul de haine, accesorii si produse de casa Fashion Days, a ajuns de curand la un milion de membri pe piata locala, adica un sfert din cei patru milioane de membri pe care compania ii detine in cele 10 tari in care este prezenta la nivel regional.
Fashion Days are un portofoliu de 1.500 de produse de la designeri precum Armani, Valentino, Dior, Dolce&Gabbana sau Calvin Klein, pentru care reducerile pot ajunge pana la 70%, insa acestea sunt disponibile numai membrilor. Practic, o persoana poate deveni membru doar daca primeste invitatie din partea unui alt client. Site-ul este descris ca fiind cel mai mare club online de shopping din zona Europei Centrale si de Est, cu 4 milioane de membri.

73% dintre clienti sunt femei

“Din cele 10 tari in care activam, Romania reprezinta 25% din numarul membrilor Fashion Days. Asta ne arata ca romanii au inclinatie pentru moda pe de o parte, dar si ca obiceiurile de consum in materie de shopping se schimba pe zi ce trece. Din datele pe care le avem in prezent pentru Romania, femeile reprezinta 73% dintre cumparatorii Fashion Days. De asemenea, tot femeile sunt cele care cumpara atat pentru ele cat si pentru barbati” a declarat Cristina Popa, country manager al Fashion Days Romania.

De asemenea, Romania este centrul operational al grupului Fashion Days, biroul din tara noastra sustinand celelalte tari in desfasurarea activitatii. De altfel, in primele luni ale acestui an, compania Fashion Days a mai deschis doua noi birouri de achizitii la Milano si Berlin, acestea adaugandu-se birourilor existente la Bucuresti si Dusseldorf.

Fashion Days este cel mai vizitat site de retail si fashion online din Romania, potrivit afirmatiilor companiei.

Site-ul a fost infiintat in 2009 in Elvetia de catre antreprenorii elvetieni, Markus Okumus si Jan Vichr, iar ulterior a inceput sa isi desfasoare activitatea catre consumatori in Romania. Au urmat Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia si Bulgaria, Polonia, Estonia, Letonia si Lituania, compania planificand in continuare dezvoltarea pe noi piete.

Fashion Days a fost cumparat in decembrie 2011 de catre MIH Allegro, parte a grupului online sud-african Naspers, cel mai mare jucator din online-ul romanesc cu un portofoliu de businessuri ca eMag.ro, PayU, compari.ro sau autovit.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri