Platforma de blogging Wordpress.com a fost tinta unui atac informatic, in urma caruia peste 90.000 de adrese web au fost afectate, relateaza presa internatioanala.
Atacul hackerilor ar fi fost realizat de catre un virus care a afectat peste 90.000 de site-uri, vulnerabilitatea identificata de catre oficialii companiei tinand de decizia utilizatorilor de a-si securiza conturile cu un nume si parola comune.

“Folosind ca username numele “admin” si parole de tipul “12345” conturile au fost extrem de vulnerabile, utilizatorii multi utilizatori nefiind interesati sa apeleze la solutia de autentificare in doi pasi oferita pe platforma WordPress care ar fi putut oferi o securitate sporita”, a declarat Matt Mullenweg, fondatorul platformei de blogging.

Daca adresa blogului a fost compromisa nu prea exista alternative. Cu putin noroc insa, se va putea schimba parola si a username-ul contului.

Wordpress.com gazduieste circa 65 de milioane de bloguri, inregistrand peste 370 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri