Eric Schmidt, CEO al Google, a declarat ca suma de 6 milioane de lire sterline pe care compania o plateste annual catre Marea Britanie este adecvata, suficienta si in limitele legii. Afirmatie vine dupa ce mai multe autoritati britanice a criticat Google, alaturi de Amazon si Starbucks, ca platesc taxe mult prea mici comparat cu veniturile generate.
Mai mult, Schmidt subliniaza ca Google ajuta in mod considerabil economia Marii Britanii si ca angajeaza 2.000 de oameni.

Margaret Hodge, parlamentar, spune ca “m-am saturat sa tot aud scuze de la multinationale ce spun ca ele contribuie in alte feluri”, scrie Telegraph.co.uk.

“Doar pentru ca platesc o taxa nu inseamna ca pot scapa sa nu le plateasca pe celelalte. Google vrea angajati competenti insa instruirea lor costa si statul britanic”, continua ea.

Multinationalele au fost de mai mult timp tinta anumitor politicieni care considera ca acestea evita plata anumitor taxe.

De partea cealalta, CEO-ul Google a declarat la Radio 4 ca pretentiile politicienilor nu iau in calcul avantajele pe care prezenta unei companii de talia Google le aduce statului.

“Sustinem practic start-up-uri ce aduc miliarde de lire sterline statului, datorita retelei noastre de advertising. Suntem o parte importanta a ecosistemului de comert electronic”, argumenteaza el. “Pe langa aceasta, ne incadram total in limitele legii”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri