Grupul media bulgaresc Bulgaria on Air a cumparat 88,5% din Investor.bg pentru 16 milioane de leve (circa 8,1 mil. euro), scrie presa internationala.
Tranzactia a avut loc pe bursa, in actiuni. Investor.bg a a transferat 1,28 milioane actiuni in contul Bulgaria on Air, ca urmare a tranzactiei.

Valoarea tranzactiei a fost de patru ori mai mare decat veniturile inregistrate anul trecut de compania media si de 30 de ori mai mult decat profitul net. Deal-ul a ridicat valoarea actiunilor Investor cu 8,7%.

“Stim cu totii ca informatiile media sunt, astazi, pe Internet. Am analizat piata si, desi daca ar fi fost sa construim noi un proiect similar de la zero am fi investit mai putin, am preferat sa cumparam produsul deja definit”, a declarat Victoria Mitkova, CEO al Bulgaria on Air.

3TS Capital Partners, companie cu investitii si in Romania (inclusiv in Internet Corp., publisherul wall-street.ro – n.r.), detinea inainte de tranzactie 21% din actiunile Investor.bg. Alti actionari majori erau fondatorul si actualul CEO al companiei, Lubomir Lekov, cu 13,5% din companie.

Portofoliul companiei include 16 site-uri, nisate. Cel mai mare, dnes.bg, are circa 650.000 de vizitatori unici/luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri