Marele castigator al Premiilor MasterCard pentru Aplicatii de Mobile Shopping este Yemeksepeti, lider in Turcia pe servicii de livrari mancare. Aceasta aplicatie permite utilizatorilor sa aleaga dintr-o gama larga de restaurante, pe baza pozitionarii lor geografice.
Aplicatia de pe locul secund este Nexto Reader din Polonia, ce reuneste functiile unui ebook, audiobook si pe aceea de e-press reader, permitand utilizatorilor sa navigheze printre rafturile de carti virtuale. Cel de-al treilea loc este ocupat de Slevomat, cel mai mare serviciu de oferte zilnice si group buying din Cehia.

Bella Stavchansky, Presedintele Regiunii High Growth European Markets la MasterCard Europe a declarat: „A fost o competitie foarte stransa si interesanta si as vrea sa-i felicit pe castigatorii din Turcia, Polonia si Cehia, care au dat dovada de inovatie si de inspiratie. Premiile MasterCard pentru Aplicatii de Mobile Shopping au fost pentru noi o modalitate excelenta de a recunoaste munca impresionanta care contribuie la simplificarea cumparaturilor de pe dispozitive mobile. Sunt convinsa ca aceste aplicatii exceptionale vor transforma cumparaturile intr-o experienta mai simpla si mai confortabila.”

Castigatorul Premiilor MasterCard pentru Aplicatii de Mobile Shopping in Romania este Adulmec.ro, urmat de BestDealz.ro si FunDeal.ro.

Peste 110 aplicatii au fost examinate si evaluate de un juriu international, independent, format din experti in tehnologie, provenind din tarile participante: Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia, Romania, Rusia si Turcia. Juriul si-a bazat deciziile pe 3 criterii majore: experienta pe care clientul o are atunci cand utilizeaza aplicatia, design-ul si functionalitatea.

Studiul a relevat ca, in prezent, in Romania, aplicatiile sunt utilizate cel mai frevent pentru promotii si mai putin pentru a face cumparaturi, efectiv – numai 11% dintre ele permit achizitia. Cele mai multe aplicatii din Romania sunt cele ale companiilor de taxi si de group buying.

„Piata de aplicatii de mobile shopping din Romania este inca la inceput, dar are un mare potential, rezultat din cresterea rapida a numarului de utilizatori de smartphones”, a spus Cosmin Vladimirescu, country manager pentru Romania si Republica Moldova, MasterCard Europe. „Cumparaturile de pe dispozitive mobile ofera posibilitatea de a plati mai simplu si mai rapid si suntem convinsi ca vor castiga un loc important in preferintele romanilor”, a incheiat el.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri