Pentru perioada Pastelui exista o multitudine de aplicatii de profil, de la retete culinare pentru mancaruri traditionale si de post, la aplicatii cu idei pentru vopsitul oualor sau pentru crearea si trimiterea de felicitari virtuale tematice, potrivit aprecierilor ThePhoneGeeks, divizia specializata de tehnica si telefonie mobila a EuroGsm.

„Cei care apeleaza la ajutorul aplicatiilor mobile in aceasta perioada cauta in special retete pentru mancaruri sau idei noi pentru decorarea oualor de Paste”, a explicat Radu Boanca – The PhoneGeeks.

Printre cele mai utile aplicatii culinare se numara 100+ Easter Recipies, Easter: 50+ recipies, cu retete de mancaruri specifice sarbatorilor, dar si aplicatia iOS, pentru iPhone, Eggs from Dash! Recipies, dezvoltata special de Dash Magazine. O alta aplicatie folositoare, Easter recipies & tips, ofera, pe langa retete, si sfaturi despre cum sa petreci cat mai interesant Pastele, in familie sau cu prietenii.

In ceea ce priveste aplicatiile culinare in limba romana, in sprijinul gospodinelor vine aplicatia Retete de Post, cu o interfata simpla, sortata pe categorii de mancaruri, sau aplicatia pentru Android a site-ului www.retete-de-mancare.ro, unde pot fi gasite retete pentru orice ocazie, avand o sectiune dedicata retetelor de Paste.

Alte aplicatii recomandate de specialistii PhoneGeeks in aceasta perioada sunt cele cu idei si sfaturi pentru prepararea oualor de Paste, precum Egg Timer Free, o aplicatie pentru Android care calculeaza timpul necesar fierberii oualor.

Jocurile pentru copii si felicitarile virtuale, alte preferinte in perioada Pastelui


„Romanii manifesta un interes destul de mare pentru transmiterea de felicitari virtuale, de aceea, in topul preferintelor din aceasta perioada se afla aplicatii precum Easter Egg Decoration sau Easter Egg Maker, ce le ofera utilizatorilor posibilitatea de a decora un ou pe telefon si de a-l trimite mai apoi prin Internet celor dragi, sub forma de felicitare”, a precizat Adi Coman – The PhoneGeeks.

Pentru cei care prefera SMS-urile, aplicatia Mesaje de Sarbatori le permite sa aleaga un mesaj haios dintr-o lista cu zeci de urari de sarbatoare, pe care ulterior sa il trimita prietenilor.

Si cei mici se pot distra de Paste cu aplicatii, printre cele mai des utilizate numarandu-se aplicatia pentru iOS Bubble Blast Easter, un joc de tip puzzle cu 2.500 de nivele, in care iti poti alege ca personaj un iepuras sau unul din cele 8 oua colorate si aplicatia Android Bouncy Bill Easter Tales, un joc in care personajele sunt decorate special pentru sarbatorile pascale. O alta aplicatie interesanta pentru copii este The Story of Easter, care povesteste detaliat toate intamplarile legate de Paste, insa aceasta este disponibila deocamdata doar in limba engleza.

„Exista si jocuri de tip live wallpaper, precum Easter Egg Hunt, unde utilizatorii pot sparge oua colorate in care se gasesc diferite surprize ce au legatura cu perioada sarbatorilor de Paste”, a adaugat Adi Coman.

Calendarul ortodox, pentru Android


Una dintre cele mai utile aplicatii in randul persoanelor religioase este Calendar Ortodox, o aplicatie Android sincronizata cu calendarul bisericesc, ce prezinta in detaliu fiecare sarbatoare. Aplicatia are si un widget care afiseaza, pana la 6 zile, toti sfintii sarbatoriti, precum si detalii despre fiecare dintre acestia. In plus, utilizatorii au si optiunea de a vedea care sunt posturile de peste an, zilele in care nu se fac nunti sau zilele in care sunt sarbatori legale si nu se lucreaza.

„Ca si grad de utilizare, se poate spune ca este o aplicatie destul de populara, in special datorita faptului ca este disponibila in limba romana, dar si pentru ca este gratuita”, a declarat si Marius Boca – The PhoneGeeks.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri