Siguranta informatica a devenit in ultimii ani o problema reala in randul utilizatorilor individuali, dar si ai companiilor, numai in SUA, peste 12 milioane de oameni fiind victime ale furtului de identitate in ultimul an.
Din cel mai nou raport al companiei de cercetare Javelin Strategy, dat publicitatii de Business Insider reiese ca marea majoritate a utilizatorilor nu iau serios in calcul retelele de socializare, fiind una din principalele cai prin intermediul carora hackerii ajung in posesia unor informatii personale.

Astfel, 30% dintre utilizatorii Facebook chestionati nu si-au setat contul in modul privat pe reteaua de socializare, in timp ce 14% dintre acestia nici nu stiau ce date contin setarile private.

Din acelasi raport mai reiese ca 10% dintre utilizatori refolosesc aceeasi parola si pentru celelalte retele de socializare , iar 39% dintre acestia folosesc aceleasi parole pentru majoritatea conturilor pe care le au.

Specialistii recomanda utilizatorilor sa isi verifice datele stocare in meniul de securitate personala al fiecarui cont de pe o retea de socializare si sa isi schimbe frecvent parolele pentru a nu deveni vulnerabile.

La nivelul Statelor Unite, in topul celor mai afectate state se afla Florida (34%), urmat de Georgia (24%) si de California (20%).

Aflati mai multe din infograficul de mai jos!



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri