Reteaua globala de media si comunicare digitala Aegis Media a achizitionat Kinecto, una dintre cele mai mari agentii de digital din Romania, parte din grupul de comunicare Tempo Creative Group, valoarea tranzactiei putand urca pana la 5 milioane de euro, in functie de performantele companiei.


Compania a avut afaceri de circa 735.000 de euro in 2011 si este detinuta in mod egal de fondatorul agentiei, Radu Ionescu, si Dragos Grigoriu, fondatorul Tempo Creative Group.

Kinecto va fi integrata in reteaua globala Isobar si va fi redenumita Kinecto Isobar.

“Achizitia Kinecto, o agentie de digital cu mare experienta din Romania, va da clientilor Aegis Media acces la servicii complete de productie si creatie digitala, va intari pozitia noastra si va diversifica abilitatile noastre pe piata romaneasca. Suntem foarte fericiti sa primim Kinecto in Aegis Media”, a declarat Nigel Morris, CEO al Aegis Media Americas & EMEA.

Kinecto a fost fondata in 2002 de catre Radu Ionescu si Martin Stobbs, compania fiind printre primele agentii digitale de pe piata locala. Initial, agentia s-a concentrat pe activitati de email marketing. Din 2008, Kinecto a devenit parte din Tempo Creative Group, dupa ce Dragos Grigoriu a devenit proprietarul a 50% din actiuni in urma exitului lui Stobbs.

“Suntem convinsi ca acest parteneriat va fi catalizatorul extinderii capabilitatilor noastre pentru a ne servi mai bine clientii. Impartasim aceeasi gandire strategica si acest lucru ne va ajuta sa cream campanii digitale mai performante”, a afirmat Radu Ionescu (foto), fondator si managing director al Kinecto.

Agentia are clienti precum BCR, IKEA, Unilever sau LG pentru care realizeaza campanii online si in social media, programe de managamentul relatiei cu clientii (CRM), dezvolta de siteuri si micrositeuri si ofera servicii precum email marketing sau search engine marketing (SEO). Compania a avut afaceri de circa 735.000 de euro si profit net de 110.000 de euro in urma cu doi ani, conform Ministerului de Finante.

Printre principalii concurenti ai Kinecto se numara iLeo, Hyperactive sau Infinit Solutions.

Kinecto este agentia de digital a grupului de comunicare Tempo Creative Group, din care mai fac parte companiile Tempo Advertising (creatie), Rogalski Grigoriu Public Relations (relatii publice) si Aegis Media (media).

De asemenea, Isobar este o retea de agentii de comunicare digitala, formata din 3000 de angajati in 36 de tari. Infiintata in 2003, Isobar parte din Aegis Media.

Pe de alta parte, Aegis Media este o retea globala de media si de comunicare digitala care activeaza prin patru branduri globale Carat, Vizeum, Isobar, iProspect si Posterscope. Operatiunile globale ale Aegis Media sunt administrate de Dentsu Aegis Network Ltd., companie cu sediul central la Londra care administreaza si operatiunile Denstu Network, care reuneste toate operatiunile globale ale Dentsu din afara Japoniei.

Sursa foto:
Contul de Twitter al lui Radu Ionescu



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri