Intr-un deal ce ar propulsa Yahoo in prima liga social media, Marissa Mayer, CEO-ul companiei americane, ar putea sa incheie un deal de 1 miliard de dolari cu David Karp, omologul sau de la Tumblr.
Detalii ale negocierilor celor doi au fost publicate prima oara pe AllThingsD, un site ce se mandreste in primul rand cu sursele sale la Yahoo. Un raport ulterior, publicat de AdWeek si citand propriile surse, subliniaza ca suma pentru care Yahoo ar putea cumpara Tumblr se ridica la 1 miliard de dolari.

Aceasta ar putea fi si evaluarea Tumblr la urmatoarea runda de investitii pe care o va primi reteaua.

Mayer a fost dintotdeauna o admiratoare a site-ului construit de Karp. Cele 107 milioane de microblog-uri de pe Tumblr ar putea ridica Yahoo in prima liga social media, alaturi de Facebook, Twitter sau Google+.

Ramane de vazut daca David Karp este gata sa vanda, mai ales in conditiile in care reteaua este in plina ascensiune, nefacand niciun pas gresit in ultimele luni – traficul mobil a depasit pe cel de pe computere, au fost implementate reclame pentru mobile, crearea unei platforme atat de populare incat si Casa Alba si-a facut pagina.

Daca deal-ul se va incheia la suma gigant de 1 miliard de dolari ar fi cea mai mare astfel de achizitie de cand Facebook a cumparat Instagram anul trecut.

Niciuna dintre companii nu a comentat pe marginea rapoartelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri