Sute de angajati ai retailerului online Amazon din Germania (Amazon.de) vor intra in greva pentru a doua oara in aceasta luna, dupa ce in data de 14 mai au protestat vizavi de conducerea companiei cerand salarii si beneficii mai mari pentru activitatea depusa, scrie Reuters.
Amazon are in jur de 9.000 de angajati in Germania carora le-a fost refuzata solicitarea de a le fi imbunatatite conditiile de lucru.

Sindicatul angajatilor Amazon din Germania a cerut conducerii companiei salarii si beneficii mai mari pentru turele de noapte.

In orasul Leipzig, unde Amazon.de isi desfasoara o parte din activitate, sindicatul cere un salariu care sa porneasca de la 10,66 euro pe ora, comparativ cu 9,3 euro cat primesc acum. In Bad Hersfeld sindicatul cere un salariu de 12,18 euro, comparativ cu cei 9,83 euro cat primesc acum angajatii pe ora.

Amazon, fondata de catre Jeff Bezos in 1994, este cea mai mare companie specializata in comertul online cu amanuntul, avand sediul in Seattle. La nivel global compania numara peste 90.000 de angajati, inregistrand anul trecut venituri de peste 60 de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri