Apple a primit in ultimele sase luni intre 4.000 si 5.000 de solicitari pentru datele utilizatorilor din partea autoritatilor din SUA privind cazuri de investigatii criminale si probleme de securitate natioanala, a afirmat compania in cursul zilei de luni.
Microsoft si Facebook au publicat saptamana trecuta informatii similare legate de datele cerute de autoritatile americane vizand cele doua subiecte, relateaza Reuters.

“Am cerut permisiunea Guvernului SUA de a prezenta numarul de solicitari primite referitoare la securitatea nationala, dar si cum ne ocupam de acestea. Avem confirmarea acestora de a impartasi aceste informatii”, a declarat gigantul american.

Intr-o declaratie publicata pe site-ul companiei, Apple a precizat ca intre 1 decembrie 2013 si 31 martie 2013 a primit informatii de pe circa 10.000 de dispozitive si conturi venite dinspre autoritati federale, de stat sau locale de pe teritoriul SUA.

Cea mai populara solicitare a venit din partea politistilor care investigau furturi si crime, cautau copii disparuti sau a oamenilor care voiau sa isi puna capat zilelor, a mai precizat compania.

Apple a dat asigurari insa ca “aplicatii precum iMessage sau FaceTime sunt protejate si codificate, astfel incat toti utilizator pot avea siguranta ca nu sunt urmariti”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri