In top 10 al celor mai bine indexate magazine online din Romania se claseaza website-urile unor companii de achizitionare de bilete: Eventim.ro si MyTicket.ro, paginile unor operatori telecom precum Vodafone.ro si Romtelecom.ro, retaileri online importanti: eMAG.ro, Altex.ro, F64.ro, conform unei cercetari realizate de Agile Media, agentie de digital din Romania.

Topul este realizat pe baza unei tehnologii avansate de monitorizare web, luand in considerare factori de masurare recunoscuti la nivel international, printre care SEOmoz (rebranduit MOZ) si MajesticSEO. Clasamentul “The State of .RO #E-Commerce” a fost realizat folosind o metoda de calcul matematica, avand la baza informatii oferite de tool-uri precum: SEOmoz, MajesticSEO si procentul inregistrat de fiecare magazin din punct de vedere al scorului Onpage SEO, Offpage SEO si Social Media. Rezultatele sunt interpretate in mod obiectiv, fara nicio apartenenta la vreunul dintre magazinele online incluse in top.

Tot printre primele clasate se numara si librarii online recunoscute precum nemira.ro, polirom.ro si elefant.ro. Agile Media a inclus in acest studiu 17.996 magazine online prezente in Romania, majoritatea fiind gazduite in tara (84,25%), in orase ca Bucuresti, Brasov, Timisoara si Cluj, restul fiind inregistrate in strainatate (15,75%) in tari precum Statele Unite, Germania, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Olanda si altele.

Conform studiului Agile Media, cele mai folosite platformele de e-commerce sunt: Prestashop (2886 magazine online), OpenCart (2619 magazine online) si Magento (1852 magazine online). Se remarca o crestere considerabila a utilizarii platformei si a plugin-urilor oferite de Wordpress.com, peste 900 de magazine online optand pentru aceasta metoda.

“Pentru un magazin online este foarte important sa fie cat mai usor de gasit de catre cumparatori. Studiul Agile Media arata ce rezultate au obtinut magazinele online din Romania investind in SEO si cat de eficiente au fost aceste investitii. Ne dorim sa fie si un semnal de alarma pentru cei care nu se afla tocmai in fruntea acestui top, dar care doresc sa fie mai vizibili, sa vanda mai mult si sa castige mai multi clienti”, mentioneaza Marian Malahin, CEO si co-fondator Agile Media.

Magazinele online din Romania care apar in clasament isi pot verifica pozitia in top accesand aceasta pagina si pot solicita un audit SEO gratuit vizitand pagina: agilemedia.ro/audit-seo-instant/. Fiecare magazin va primi intr-un timp foarte scurt un raport continand informatii despre gradul de optimizare al website-ului.

“Platforma noastra analizeaza toate paginile din website, atat din punct de vedere SEO, cat si din punct de vedere tehnic si Social Media. In raport includem informatii despre toate problemele care pot sa apara in cadrul unui website, oferim sfaturi concrete asupra elementelor ce pot fi imbunatatite pentru a creste performanta si implicit ca website-ul sa se claseze mult mai bine in motoarele de cautare”, spune Daniel Ene, CMO si co-fondator Agile Media.

Tot in acest an, echipa Agile Media a lansat un studiu asupra domeniilor online din Romania, din care reiese ca 38% dintre acestea nu pot fi accesate. In prezent, Agile Media monitorizeaza constant peste 350.000 de domenii web .ro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri